Gdje je Winkyn konj? (2007)

WHERE IS WINKY´S HORSE? / WAAR IS HET PAARD VAN SINTERKLAAS? (Originalni naziv)

obiteljski

Winky se nakon doseljeljenja u Amsterdam posebno zbližila sa umiljatim ponijem

 
Režija: Mischa Kamp
Scenarij: Tamara Bos
Uloge: Ebbie Tam, Aaron Wan, Hanyi Han, Jan Decleir, Peter Bolhuis, ...

Filmografija

Obiteljska humorna drama redatelja Mische Kampa (My Mom Has a Gun Too, De Sluikrups, Zwijnen, De Fuik) emotivno je, atmosferično, toplo, vedro i optimistično djelo namijenjeno svim generacijama gledatelja. Riječ je o uspjelom nastavku velikog nizozemskog hita "Winkyn konj" (2005), u kojem redatelj uz suradnju nagrađivane scenaristice Tamare Bos (Cowboy from Iran, Undercover Kitty, The Sandcastle, Anna II) priču o dječjoj privrženosti prema konju vrlo vješto nadograđuje tjeskobnijim motivima poput njezina odrastanja i preuzimanja odgovornosti. U glavnoj ulozi je E. Tam, koja raspoloženo ponavlj

Senzibilna Winky Wong (E. Tam) bistra je 6-godišnja djevojčica iz slikovitog nizozemskog obalnog gradića, kći kineskih imigranata (H. Han i A. Wan) koja uz školske obveze roditeljima svakodnevno pomaže u vođenju kineskog restorana.

Dok joj majka prolazi kroz posljednju fazu problematične trudnoće, Winky svaki trenutak slobodnog vremena provodi u stajama svojih rođaka, gospodina Siema (J. Decleir) i njegove supruge Cor (B. Schuurman), vlasnika ergele čistokrvnih konja među kojima je i Amerigo, rasni bijeli konj Djeda Božićnjaka. Početak je prosinca i približavaju se božićni blagdani, pa Winky mašta o tome da Djedicu, koji će na Badnju večer doploviti u gradsku luku, dočeka jašući na Amerigu.

Premda se Winky s posebnom pažnjom i ljubavlju odnosi prema njemu, Amerigo je previsok konj za nju, pa joj gospođa Cor predloži da uči jahati na umiljatom poniju Naf Nafu. Međutim, Winky ipak pokuša jahati Ameriga, koji se prestraši psa, zbaci djevojčicu i pobjegne u šumu. Budući da je Božić sve bliže, Winky odluči bez znanja roditelja krenuti u potragu za Amerigom.

 


Komentari (0)

Foto