Ne tako običan život (1997)

A LIFE LESS ORDINARY (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Anđeoski par namješta gubitniku otmicu bogatašice kako bi se između njih razvila ljubav

 
Režija: Danny Boyle
Scenarij: John Hodge
Uloge: Ewan McGregor, Cameron Diaz, Holly Hunter, Delroy Lindo, Dan Hedaya, ...

Filmografija

Zamijenjen na poslu od robota i ostavljen od djevojke, Ewan McGregor u ulozi domara odluči oteti razmaženu bogatašicu Cameron Diaz. Ni on ni ona ne slute da je riječ o namještaljci anđeoskog para koji će ih podučiti ljubavi i ne tako običnom životu...

Robert (Ewan McGregor) je životni gubitnik koji radi kao domar u velikoj kompaniji i sanja o boljem životu koji neće biti tako običan. Dok on čisti hodnike i sanjari o tome da postane veliki pisac šund romana, lijepa i jezičava Celine (Cameron Diaz), u svom životu nije nikada ništa željela jer je sve imala. Celine je kćerka Robertovog šefa Navilla (Ian Holm) i najgora stvar koja joj se dogodila bila je kada joj je odbijena kreditna kartica. Kao i Robertu, njoj je dosadno i želi u životu nešto ne tako obično. Pod normalnim okolnostima njihovi se putevi nikada ne bi presjekli, ali netko je imao planove. Anđeoski par - O'Reilly (Holly Hunter) i Jackson (Delroy Lindo) Bog je odlučio poslati na Zemlju da poboljšaju stabilnost ljubavnih veza. Par koji su dobili u zadatak spojiti upravo su Robert i Celine. Nakon što Roberta napusti njegova djevojka, on potpuno gubi živce i upada u Navilleovu kancelariju. Nastaje gužva u kojoj otima Celine i zajedno s njom pobjegne u planine. Bijesni Naville angažira dvoje privatnih detektiva koji bi mu trebali vratiti kćer i ubiti otmičara. To su dvoje anđela, uvjereni da su ekstremni uvjeti plodno tlo za rađanje ljubavi.

Danny Boyle daroviti je škotski filmaš koji je zahvaljujući svojoj crnoj komediji "Trainspotting" postao instant kult-ličnost među filmašima "generacije X". Kao i mnogi njegovi kolege, koji su zanat ispekli u egzotičnim, malim kinematografijama, odnosno nezavisnoj produkciji, znao je nedostatak budžeta pretvoriti u kreativnu prednost. Mnogi su hvalili Boyleovo nepristajanje na kompromise, odnosno njegovu odluku da odbije sudjelovanje u "Alienu 4", ali Boyle je na kraju snimio hollywoodski film. Za svaki je slučaj poveo svoje vjerne suradnike, scenarista Hodgea i producenta Andrewa MacDonalda, nadajući se da će uspjeti odoljeti čarima tvornice snova. Rezultat je romantična komedija koja zaplet duguje popularnim "screwball" komedijama iz 30-tih godina prošlog stoljeća.


Komentari (1)

Foto