Dva tjedna (2006)

Two Weeks (Originalni naziv)

komedija drama

Obitelj se ponovo okuplja kako bi posjetili majku na samrtnoj postelji

 
Režija: Steve Stockman
Scenarij: Steve Stockman
Uloge: Sally Field, Ben Chaplin, Lauren Aboulafia, Julianne Nicholson, ...

Filmografija

Redatelj Steve Stockman stoji iza ove polubiografske humorne drame o obitelji čiji su se članovi otuđili, ali okupljaju se za posljednje zbogom i shvaćaju da se kratak pozdrav otegao na duga i naporna dva tjedna.

Anita (Sally Field) je glava obitelji Bergman. Kada shvati da joj još nije ostalo puno vremena u životu, odluči posljednji puta okupiti djecu i oprostiti se od obitelji. Kako bi bolje razumjela proces umiranja, njena kćer Emily kupi knjige iz kojih bi mogla lakše prihvatiti odlazak majke. Uskoro stiže i njen brat Keith (Ben Chaplin), koji, za razliku od sestre, na tipični holivudski ravnodušni način prihvaća čitavu situaciju. I PR menadžer Ben, još jedan Anitin sin, majčin odlazak proživljava na sebi svojstven način. Čini se da mu je više stalo uvesti internetsku vezu u kuću nego provesti posljednje trenutke uz majku. U međuvremenu, žena najmlađeg brata Matthewa, špekulira koji će nakit od Anite naslijediti. I dok razmišlja o svom životu, Anita se pita tko će obitelj držati na okupu kada nje više ne bude.

Istovremeno dirljivu i humornu dramu o otuđenoj obitelji koja se okuplja kako bi se oprostila od majke, režirao je Steve Stockman, čije vam ime neće puno značiti, no zato ćete u glavnim ulogama prepoznati niz poznatih glumačkih lica. Bena Chaplina sjećamo se iz uspješnih filmova poput “Istina o mačkama i psima”, “Tanka crvena linija”, “Ubojstvo po brojevima”, dok će prekrasnu Julianne Nicholson TV gledatelji prepoznati kao detektivku Megan Wheeler iz “Zakona i reda”. Tom Cavanagh znan je iz TV serija “Stažist”, “Ed”, “Trust me” ili “Love monkey”. Ključnu rolu u filmu odigrala je  Sally Filed  (“Forret Gump”, “Čelične magnolije”, Mrs. Doubtfire”), koja briljira kao brižna majka u ulozi kao stvorenoj za nju.


Komentari (0)

Foto