Ledena princeza (2005)

Ice Princess (Originalni naziv)

komedija romantika sport

Priča o štreberici koja najviše od svega želi postati prvakinjom u umjetničkom klizanju

 
Režija: Tim Fywell
Scenarij: Meg Cabot, Hadley Davis
Uloge: Michelle Trachtenberg, Kim Cattrall, Joan Cusack, Trevor Blumas, ...

Filmografija

"Ledena princeza" zabavan je i dopadljiv film za mlade o djevojci čiji je mladenački san postati vrhunska sportašica, te o teškom putu koji mora proći ne bi li došla do svojega cilja. Film je to i o sazrijevanju djevojčica ozbiljno posvećenima sportu te zanimljiva, no ležerna analiza mladih karaktera koje ujedinjuje sportski duh i težnja izvrsnosti u poslu.

Casey (M. Trachtenberg) je na prvi pogled ozbiljna srednjoškolka koja živi s majkom (J. Cusack) kojoj je jako stalo da joj kći jednoga dana upiše prestižan fakultet. Casey sanja o tome da postane prvakinja u umjetničkom klizanju poput njezinih školskih kolegica - Gen (H. Panettière), Tiffany (J. Lai) i Nikki (K. Olson), koje svako malo nastupe na nekom poznatom natjecanju. Jednoga dana Casey dobije priliku da ternira uz Gen, čija je trenerica njezina majka (K. Cattrall), nekadašnja perspektivna klizačica. Sve više privučena ljepotom sporta, djevojka postaje svjesna da će morati krenuti za svojim ciljem i uvjeriti majku da je izabrala drugačiji životni put. Uslijedit će sukobi, no Casey će se, iako uz početničke teškoće, pružati dobre prilike za pokazivanje svojega talenta...

Film je režirao engleski televizijski redatelj Tim Fywell, a u njemu, među ostalim, uglavnom dječjim glumcima, glumi i Kim Cattrall, poznata kao Samantha iz serije Seks i grad.


Komentari (0)

Foto