Klinci iz pješčanika (1993)

THE SANDLOT (Originalni naziv)

komedija obiteljski sport

Dječje dogodovštine grupe klinaca koji su istinski zaljubljenici u bejzbol

 
Režija: David M. Evans
Scenarij: Robert Gunter, David M. Evans
Uloge: Tom Guiry, Mike Vitar, Patrick Renna, Chauncey Leopardi, Marty York, ...

Filmografija

Ova priča podjednako će oduševiti i starije i mlađe te ponuditi nostalgičan ljetni duh. Redatelj i scenarist David Mickey Evans i talentirani glumci kreirali su svijet u kojem uspomene postaju jasnije, izoštrenije, obojene emotivnošću, mali događaji u ljudskom životu postaju značajniji, a život može krenuti posve novom putanjom. Putanjom dobro izbačene lopte iz ruku nevještog klinca iz pješčanika koje će gledatelje odvesti u malen raj širok kao omanji kvart, ali dugačak jedno cijelo ljeto iz snova.

Radnja filma odvija se ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća u američkom gradiću u koji se doseljava dječak Scott (Tom Guiry). On se očajnički želi uklopiti u novu sredinu i susjedstvo. Postoji lokalno igralište s osmoricom igrača i Scott bi mogao biti deveti kada bi znao igrati bejzbol. Na sreću, sprijateljuje se s učiteljem bejzbola Benjaminom Franklinom Rodriguezom (Mike Vitar), koji mlađima nesebično pomaže.

Da bi naučio Scotta sve što treba znati o tom sportu, mora to učiniti na diplomatski način i s velikim strpljenjem. Scottu će to imponirati te će se druženje s Benjaminom i ostalom djecom iz tima pretvoriti u najljepše ljeto njegova mladog života. Scott uči hvatati i bacati loptu te upoznaje i legendarnog psa nazvanog Zvijer, koji jede lopte uz ogradu, navodno i ljude, a učitelj njime uspješno plaši zločestu djecu.

Na Scottovu žalost, jedna od lopti koja završi u dvorištu Zvijeri jest i ona s potpisom Babea Rutha, a bila je vlasništvo njegova očuha Billa (Denis Leary). Dečki pokušavaju vratiti skupocjenu loptu, a film o klincima iz pješčanika postaje komična avantura prepuna zabave i neobičnih dječjih dogodovština.


Komentari (1)

Foto