Pustolovine Robina Hooda (1938)

THE ADVENTURES OF ROBIN HOOD (Originalni naziv)

akcija romantika avantura

Robin Hood se suprotstavlja princu Johnu koji terorizira lokalno seosko stanovništvo

 
Režija: Michael Curtiz, William Keighley
Scenarij: Seton I. Miller, Norman Reilly Raine
Uloge: Errol Flynn, Olivia de Havilland, Basil Rathbone, Claude Rains, ...

Filmografija

"Pustolovine Robina Hooda" jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih izdanaka nekad silno popularnog žanra pustolovno-povijesnih filmova. Legendarni Errol Flynn u naslovnoj ulozi dominira filmskim prostorom, a dostojna mu je partnerica Olivia de Havilland kao Marian, no i ostali su glumci vrlo izražajni u svojim ulogama. Redateljski dvojac Curtiz - Keighley lakoćom je isprepleo akciju, humor i romansu, stvoriviši film brza i napeta ritma.

Engleska, srednji vijek. Kralj Richard Lavljeg Srca je zarobljen na povratku iz Križarskog rata, a njegov mlađi brat, princ John, ne želi platiti otkupninu, nego planira, uz podršku Guya od Gisbournea, šerifa iz Nottinghama i drugih pristalica, preuzeti prijestolje.

Princ John i ostali Normani zlostavljaju saksonsko stanovništvo, a suprostavlja im se sa svojom družinom iz Sherwoodske šume odmetnuti saksonski plemić Robin od Locksleyja, poznatiji kao Robin Hood. U posjet princu Johnu, koji ju namjerava udati za Guya od Gisbournea, stiže djeva Marian, međutim, Robin se zaljubi u nju, a ona mu uzvraća osjećaje.

 


Komentari (0)

Foto