Asterix i Obelix protiv Cezara (1999)

Astérix et Obélix contre César / Asterix & Obelix vs Caesar (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

Malo galsko selo jedino je mjesto koje odolijeva napadima velikog Rimskog Carstva

 
Režija: Claude Zidi
Scenarij: Terry Jones, René Goscinny
Uloge: Christian Clavier, Gérard Depardieu, Roberto Benigni, Michel Galabru, ...

Filmografija

Prema glasovitom romanu i jednoj od avantura najpoznatijeg francuskog dvojca, Asterixa i Obelixa, koju su napisali i nacrtali René Goscinny i Underzo, snimljena je obiteljska komična avantura namijenjena zabavi čitave obitelji. Niz generacija odraslo je na stripovima Asterixa i Obelixa pa stoga ne čudi da tate i mame, baš kao i njihova djeca, s tolikim oduševljenjem čekaju svaku novu ekranizaciju crtanih heroja.

Malo galsko selo u kojem žive Asteriks (Christian Clavier) i Obeliks (Gérard Depardieu) posljednja je oaza slobode u Galiji. Kada rimski poreznik ne uspije obaviti svoj posao u seocetu, Julije Cezar (Gottfried John) osobno dolazi posjetiti naselje kako bi se uvjerio po čemu je ono toliko posebno i kako se uspijeva obraniti od njegovih moćnih legionara. Čarobni napitak, koji smo njihov druid zna spraviti, Galima daje nadljudsku snagu pa Cezar shvati da, ako želi pokoriti te lude Gale, mora se domoći druida.
Popularnost Asterixa i Obelixa nikada ne jenjava - oni su dio francuskog kulturnog nasljeđa, pa ako ćemo i dublje analizirati - simbol ponosa, otpora i neustrašivosti Francuza. Dva poznata francuska glumca, Christian Clavier i Gérard Depardieu, preuzeli su glavne uloge, dok nas je u ulozi smutljivca i mutivode Tulliusa Destructivusa svojom izvedbom oduševio poznati talijan Roberto Benigni. Pripremite se za mnogo makljže i smijeha jer to su dvije stvari (uz obaveznog pečenog vepra) koje stanovnici malog galskog sela najviše vole!

Komentari (4)

Foto