Garfield (2004)

Garfield: The Movie (Originalni naziv)

komedija animirani obiteljski

Filmska adaptacija popularnog stripa J. Davisa o Garfieldu, simpatičnom podebljem mačku

 
Režija: Peter Hewitt
Scenarij: Joel Cohen
Uloge: Bill Murray, Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Stephen Tobolowsky, ...

Filmografija

Popularni strip Garfield Jima Davisa imao je brojne televizijske adaptacije, a 2004. prvi je put proizvedena i filmska verzija koja kombinira živu akciju, odnosno glumce i animaciju (nacrtani i animirani lik Garfielda). Režiju potpisuje Peter Hewitt (Tom i Huck), a u glumačkoj ekipi najpoznatija su imena Jennifer Love Hewitt (Znam što si radila prošlog ljeta 1 i 2) i Stephena Tobolowskog (Mississippi u plamenu).

Garfield je podeblji lijeni mačak koji najviše od svega voli lazanje i gledati televiziju. Njegov vlasnik Jon (Breckin Meyer), želeći udovoljiti mladoj i privlačnoj veterinarki Liz (Jennifer Love Hewitt) koja mu se jako sviđa, dovodi kući napuštenog psa Odieja, zbog čega je Garfield krajnje nezadovoljan, jer je izgubio povlašten status jedinog kućnog ljubimca. Stoga jedne noći izbaci Odieja iz kuće, a pas odluta te naposljetku padne u ruke beskrupuloznog voditelja TV showa za životinje Happyja Champmana. Garfield shvati što je učinio i kreće u pomoć Odieju...
U originalnoj američkoj verziji Garfieldu glas posuđuje slavni Bill Murray (Istjerivači duhova 1 i 2, Beskrajni dan, Izgubljeni u prijevodu).

Komentari (0)

Foto