Suđenje (1997)

TRIAL & ERROR (Originalni naziv)

drama

Okružni tužitelj željan slave i brze pravde preispituje neke od svojih donesenih presuda

 
Režija: Mark Sobel
Scenarij: Andrew Peter Marin, Rick Way
Uloge: Tim Matheson, Helen Shaver, Sean McCann, Page Fletcher, ...

Filmografija

Puna preokreta u radnji i nepredvidljivih dijelova priče, 'Suđenje' redatelja Marka Sobela sudska je drama koja će zadovoljiti sve poklonike toga napetog žanra, pogotovo danas kada se srodni filmovi snimaju u sve manjem broju. Iako počiva na kriminalističkoj premisi zločina i kazne, 'Suđenje' je film koji se mnogo više usredotočuje na unutarnje procese i emocije glavnog lika, njegove dvojbe i moralna uporišta. Tim Matheson sjajan je i kao mladi nadobudni odvjetnik željan postizanja brze pravde, ali i kao iskusniji državni službenik koji je spreman riskirati vlastitu karijeru, ako to znači otkr

Suđenje je proces na kojem do izražaja dolaze naši stavovi, predrasude ,moralne odluke i želje.Nekada ostvarimo pobjedu, nekada poraz, a ponekad pravi ishod saznajemo tek za nekoliko godina.

Mladi i ambiciozni okružni tužitelj Peter Hudson (Tim Matheson) uvjeren je kako je Andrew Barnes (Eugene Clark), optuženik u slučaju koji upravo vodi, kriv, te da bi mu pobjeda na suđenju mogla otvoriti mnoga vrata na putu do pozicije zamjenika guvernera Philadelphije.Stoga, uopće ne dvoji lagano pogurati nesigurne svjedoke, koji se pokažu ključnima u osudi Andrewa Barnesa.

Pet godina kasnije Hudson je na čelu državnog odjela za javno tužilaštvo i poslan mu je zahtjev za ponovnim suđenjem, koji sadrži nove, vrlo bitne informacije. Hudson počinje sumnjati u ispravnost prošle presude te pokreće novi proces, riskirajući svoju karijeru.

 


Komentari (0)

Foto