Shrekov prvi Božić (2007)

Shrek the Halls (Originalni naziv)

animirani obiteljski avantura

Božić u Shrekovom stilu nikada nije bio smješniji!

 
Režija: Gary Trousdale
Scenarij: Gary Trousdale, Sean Bishop, Theresa Cullen, ...
Uloge: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Cody Cameron, ...

Filmografija

Shreka ne zanima proslava Božića, a kad ga Magare i Fiona nagovore na suprotno poželjet će miran obiteljski blagdan no dobit će bučno okupljanje svih prijatelja što mu se neće previše svidjeti.

Tek nekoliko mjseci nakon što je Shrek Treći 2007. obišao svijet na američkoj je televiziji prikazano posebno, Božićno izdanje Shreka koje će hrvatskim ljubiteljima serijala zasigurno uljepšati ovogodišnje blagdane.

Za razliku od Disneyevih animiranih hitova čiji su nastavci redom inferiorniji od izvornika (Bambi, Mala sirena...) kako produkcijski tako i scenaristički te glasovno, Shrekov prvi Božić nije eksploatatorski nastavak upješnog serijala nego bismo prije mogli reći da je predviđen kao slatki praznički zalogaj za one koji s nestrpljenjem očekuju nove kino nastavke.

Originalna glasovna podjela koju predvode Mike Myers i Eddie Murphy (odnosno u hrvatskoj dijalektarnoj sinkronizaciji vrlo dobri Vedran Mlikota i Krešimir Mikić) svojim ludorijama zabavlja na pravi ogerovski, ne uvijek „odgojno naispravniji“, način (bit će tu svađa, podrigivanja i ostale „municije“ poznate iz originalnog filma i njegovih nastavaka) te otkriva Shreku, ali i onima koji su u današnjem brzom životnom ritmu možda zaboravili, pravo značenje Božića.

Brojni posebni dodaci, među kojima su pjesmice za pjevanje uz video i Shrekova video igrica, jamče da ćete uz ovo izdanje provesti mnogo više od 27 minuta koliko traje sam film.

Goran Ivanišević


Komentari (3)

Foto