Dokaz smrti (2001)

Determination of Death (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Kako bi se oslobodili dugova, supružnici isplaniraju prijevaru osiguravajućeg društva

 
Režija: Michael Miller
Scenarij: Sharon Barry McTigue
Uloge: Michele Greene, Marc Singer, Veronica Hamel, John Ratzenberger

Filmografija

Režiju ove atraktivne i razmjerno intrigantne televizijske krimi-drame potpisuje Michael Miller (Class Reunion, Crime of Innocence, Otkucaj srca, Zvijezda, Jednom u životu, Everything to Gain), TV profesionalac koji se pokazao vrlo vještim u ekranizacijama niza popularnih romantičnih krimića spisateljica Danielle Steel, Judith Krantz i Barbare Taylor. To je razvidno i iz ovog filma, ležernog i zabavnog ostvarenja u kojem je kriminalistički zaplet efektno nadograđen romantičnom pričom.

Katie Williams (M. Greene) živi u braku s nasilnim Reeseom (M. Singer) koji je tuče. Za to znaju i njezina starija sestra Virginia "Ginny" Halloran (V. Hamel) i njezin suprug Charlie (J. Ratzenberger). Jednog vikenda Katie i Reese gosti su na Ginnynom imanju, a tu su dječak Joey (J. Dinwiddie), njegova baka Edith (A. Hirson), kao i mladi radnik Kenny (M. Papazian). Svi oni znaju kroz što Katie prolazi. Sljedećeg jutra Reese i Charlie na konjima krenu u lov. Kad Reese prije Charlieja dojaši do strme litice nad morem, iz nedalekog šumarka odjekne pucanj te on padne u vodu. Charlie pohita po pomoć. Međutim, kad hitna pomoć stigne, tijela više nema u vodi, a Charlie ne zna objasniti što se dogodilo. Koji sat kasnije, pretražujući suprugove stvari, Katie među dokumentima pronađe i Reeseovu policu životnog osiguranja vrijednu 5 milijuna dolara. Već sljedećeg dana na imanju se pojave Mac (G. Dzundza) i njegov mlađi suradnik John Logan (W. Katt), agenti osiguravajućeg društva čiji je zadatak istražiti Reeseov nestanak...

Najveće vrline filma su raspoloženi glumački nastupi. U glavnoj ulozi gledamo M. Greene (serije Zakon u Los Angelesu, CSI, Dva metra pod zemljom, Sutkinja Amy), a njezini su partneri V. Hamel (Utrka Cannonball, She Said No, The Disappearance of Nora, In the Blink of an Eye, Talk to Me), tijekom karijere čak pet puta nominirana za Emmy za glavnu žensku ulogu u serijalu Hill Street Blues; J. Ratzenberger (Superman, Imperij uzvraća udarac, Ragtime, Vatrena lisica, Gandhi, Život buba, Potraga za Nemom), zasigurno najpoznatiji po ulozi u izvrsnoj i nagrađivanoj humorističnoj seriji Kafić Uzdravlje; W. Katt (Carrie, Dan velikih valova, Kuća) i G. Dzundza (Lovac na jelene, Bez izlaza, Bijeli lovac, crno srce, Sirove strasti, Grimizna plima, Opasne misli).


Komentari (0)

Foto