Profesori (2006)

Teachers (Originalni naziv)

komedija

Priča prati dogodovštine i odnose između srednjoškolskih profesora i učenika u jednoj srednjoj školi

 
Režija: Gil Junger, Gail Mancuso, James Burrows
Scenarij: Jason Gelles, Jonathan M. Goldstein
Uloge: Sarah Alexander (Alice Fletcher), Justin Bartha (Jeff Cahill), ...

Filmografija

Profesori je Američka TV serija čija se radnja događa u jednoj srednjoj školi u New Jerseyju. Glavnu ulogu u seriji igra Justin Bartha koji je Jeff Cahill, srednjoškolski profesor engleskog jezika koji je u svakodnevnoj borbi sa školskom administracijom i bešćutnim profesorima i to sve kako bi nezainteresiranim učenicima kvalitetno prenio svoje znanje...

Moderno obrazovanje nije lagano. Srednjoškolskom profesoru engleskog jezika Jeffu Cahillu gotovo je nemoguće preživjeti dan jer ga pritišću školska administracija i bešćutni profesori koji se slijepo drže apsurdnih i već zastarjelih pravila. Ali ovo su tek brige koje ga čekaju nakon što održi sat nezainteresiranim učenicima koji igraju video-igrice, ne prestaju čačkati po mobitelima i odbijaju otvoriti knjigu.

No usprkos samoproklamiranoj indiferentnosti, povremeno nešto ipak zaiskri, osobito kod učenika za koje Jeff vjeruje da nisu posve beznadni. On je pametan čovjek koji prkosi svim pravilima i možda najbolji učitelj kojeg će njegovi đaci ikada imati.

Uz Justina Bartha u ulozi Jeffa u seriji nastupa i Sarah Alexander (Parovi) kao idealistička profesorica i bivša polaznica škole Alice koja se ne želi odreći ni učenika ni ustanove. Jeffov najbolji prijatelj je prof. Calvin Babbitt kojeg tumači Deon Richmond (Cosby Show). Tu je još radijski komičar Phil Hendrie u ulozi Dicka, ostarjelog nastavnika koji bi radije pekao roštilj iza škole. Sarah Shahi je Tina, nova nastavnica na zamjeni, a Matt Winston (Dva metra pod zemljom) je Mitch, samodopadni nastavnik koji obožava ravnateljicu Emmu Wiggins (Kali Rocha - Buffy, ubojica vampira).


Komentari (0)

Foto