Gloria (1999)

GLORIA (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Zbog prošlosti koja ju sustiže mora nastaviti bježati pred okrutnim mafijašima

 
Režija: Sidney Lumet
Scenarij: Steve Antin, John Cassavetes
Uloge: Sharon Stone, Jean-Luke Figueroa, Jeremy Northam, Cathy Moriarty, ...

Filmografija

Film u režiji Sidneya Lumeta, kojemu je scenaristički pomogao Steve Antin. Spajajući klasične elemente kriminalističkog filma bijega i potjere, s majčinskim dramskim odnosom Glorije i Nickyja, Lumet je dobio film koji je ujedno i napet i nepredvidljiv, ali i topao i nježan, makar smješten u nepristupačnost newyorških slamova...

Gloria nema dlake na jeziku, čvrstih je uvjerenja, ali i velikog srca. Sharon Stone i Jean-Luke Figueroa glume nesvakidašnji par bjegunaca kojima su na tragu nemilosrdni kriminalci.Netom nakon izlaska iz zatvora, u kojem je provela tri godine jer je štitila svoga dečka mafijaša, Gloria (Sharon Stone) odmah krši uvjetnu kaznu te odlazi u New York, gdje ju čeka neizvjesna budućnost.

Očajna i gladna, Gloria se smuca prljavim ulicama neprijateljskih četvrti i pod svoje uzima tvrdoglavog šestogodišnjaka Nickyja (Jean-Luke Figueroa), čiju su obitelj ubili kriminalci s kojima je Gloria nekad bila u vezi. Nicky posjeduje informacije koje bi mogle uništiti nezakonito carstvo newyorških mafijaša pa je stoga i dječak na listi za odstrel. Naravno, jedini način na koji Gloria može sačuvati svoj život, jest taj da se brine o Nickyjevom.

Slavni kultni autor američkoga nezavisnog filma John Cassavetes prvobitnu je verziju scenarija kriminalističke drame 'Gloria' napisao još davne 1980. godine. Naslovnu ulogu tumači Sharon Stone, a dječaka nadareni Jean-Luke Figueroa, dok se u ostatku glumačkog popisa nalaze i slavni George C. Scott i Bonnie Bedelia.


Komentari (0)

Foto