Kažnjenik (1997)

First Time Fellon (Originalni naziv)

akcija drama

Da li će se Yance nakon odsluženja kazne moći oduprijeti iskušenju povratka na ulicu?

 
Režija: Charles S. Dutton
Scenarij: Daniel Therriault
Uloge: Omar Epps, Delroy Lindo, Rachel Ticotin, Anthony 'Treach' Criss, ...

Filmografija

Temeljena na stvarnim događajima, 'Kažnjenik' redatelja Charlesa S. Duttona ozbiljna je drama koja iznimno precizno ocrtava razloge zbog kojih se kriminalu okreće ogroman broj mladih ljudi afroameričkih zajednica, kao i mentalitet koji nikome ne dopušta drugu priliku. U glavnoj ulozi čovjeka koji se, unatoč svemu, ni ne pomišlja predati, gledamo izvrsnog Omara Eppsa, jednog od manje istaknutih, ali jednako uvjerljivih afroameričkih holivudskih glumaca, a u ostatku ekipe posebno se ističe odlični Delroy Lindo, poznat iz brojnih filmova Spikea Leeja, doajena crnačkih tema u modernom filmu, na či

Pogledajte težak put bivšega kriminalca k iskupljenju u izvrsnoj televizijskoj drami o čovjeku koji će, koliko god dobra učinio, za mnoge vječno ostati kažnjenik!Greg Yance (Omar Epps) sitni je lopov kojeg policija uhvati zbog posjedovanja droge. Sudac mu omogući da može izabrati između dvije ponuđene kazne: zatvor na 5 godina ili nekoliko mjeseci u vojnom kampu.

Yance, naravno, bira kamp, gdje otkriva kako će morati biti puno čvršći nego što je mislio želi li uspješno obaviti postavljene zadatke. Skupivši svu svoju hrabrost i snagu, Yance uspješno izvršava naređeno te se u svoju četvrt vraća kao bolji čovjek. Međutim, stvarni svijet nije se nimalo promijenio pa je njegova prošlost kažnjenika i dalje mnogima trn u oku.


Komentari (0)

Foto