Sam protiv svih (2000)

THE ART OF WAR (Originalni naziv)

akcija triler

Neil Shaw je vrhunski operativac koji na svom novom zadatku postane žrtva urote

 
Režija: Christian Duguay
Scenarij: Wayne Beach, Simon Barry
Uloge: Wesley Snipes, Anne Archer, Marie Matiko, Maury Chaykin, ...

Filmografija

Akcijski triler Christiana Duguaya dinamično je, uzbudljivo, nepretenciozno i intrigantno ostvarenje. Uz vješto koncipiran scenaristički predložak suscenarista Waynea Beacha i Simona Barryja, redatelj se pritom ponajviše oslanja na raspoložene glumačke nastupe. U glavnoj ulozi gledamo slavnog W. Snipesa a njegovi su partneri M. Matiko,A. Archer i D. Sutherland.

Neil Shaw (W. Snipes) izuzetno je sposoban operativac koji sa skupinom suradnika za tajnu službu Ujedinjenih naroda obavlja složene tajne operacije, a s tim su upoznati generalni tajnik UN-a Douglasa Thomasa (D. Sutherland) i njegova pomoćnica Eleanor Hooks (A. Archer). Nakon što sa svojim kolegama, među kojima je i spretni Robert Bly (M. Biehn), izvede akciju kojom kinesku delegaciju u UN-u vrati za pregovarački stol sa Sjevernom Korejom.
Neil posumnja da je u zakulisne političke i kriminalne poslove umiješan i bogataš David Chan (C.-H. Tagawa). Jednog dana dozna da je u gradskoj luci pronađen kontejner pun leševa ilegalnih izbjeglica iz Vijetnama, s čime bi mogao biti povezan i Chan.
No kad uskoro dobije zadatak sudjelovati u zaštiti kineskog veleposlanika Wua (J. Hong) prilikom njegova obraćanja UN-u, Neil pomisli da je pred njim još jedan rutinski zadatak. Međutim, kineski veleposlanik je žrtva atentata, a glavni osumnjičeni upravo Neil.

Komentari (0)

Foto