Dobar posao (2005)

THE BUSINESS (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Frankie se nakon velikog posla u Londonu povukao u prividno miran život u Španjolskoj

 
Režija: Nick Love
Scenarij: Nick Love
Uloge: Danny Dyer, Tamer Hassan, Geoff Bell, Georgina Chapman, Eddie Webber, ...

Filmografija

Nick Love, redatelj ovog filma, rođen je 1969. godine u Londonu. Njegovu nogometnu dramu "Navijačko ludilo" kritika je hvalila zbog snažnog realizma. O tome kako je došao na ideju da režira ovaj film u jednom je razgovoru za novine rekao: "Moja početna ideja nije bila načiniti film o kriminalcima koji švercaju drogu. Htio sam snimiti nešto što se događa osamdesetih. Moj se ukus tada formirao, obožavao sam glazbu i stil odijevanja iz tog doba. U takav sam ambijent onda ukomponirao priču. Nije mi bilo bitno da se radnja mora zbivati na Costi del Sol. Mogli su to biti bilo koji kriminalci na bilo

Sitni kriminalac Frankie (D. Dyer) živi početkom osamdesetih u siromašnom jugoistočnom dijelu Londona. Ne može podnijeti da otac mlati majku pa ga ubije i pobjegne u Španjolsku. Na prekrasnoj obali Costa del Sol živi dosta engleskih gangstera. Frankie upozna Charlieja (T. Hassan) koji je vlasnik luksuznog noćnog kluba. Charlie je nekoć izveo veliku pljačku u Londonu, a onda se sa svojom bandom povukao u Španjolsku u prividno miran život na visokoj nozi. Frankie se kod njega zaposli kao vozač. Charlie i njegovi prijatelji i dalje su u kriminalu do grla.
Najopasniji je Charliejev ortak Sammy (G. Bell), psihički neuravnotežen čovjek koji je uvijek spreman ubiti. Njegova djevojka Carly (G. Chapman) odmah počne očijukati s Frankiejem. Charlie i Sammy žele od neke bande preuzeti dobavu marihuane iz Maroka. Naoružaju se i navečer pred noćnim lokalom pobiju "konkurenciju". Frankie sudjeluje u napadaju. Marihuanu u malim barkama dovoze marokanska djeca po noći nastojeći izbjeći policiju. Charliejev posao s njima cvate premda povremeno policija pobije djecu.
Jedne večeri u Charliejevom lokalu pojavi se gradonačelnik i upozori ga da se drži marihuane, ali da ne dira kokain. Sammy je ljubomoran na Frankieja, pokušava ga kompromitirati pred Charliejem i na kraju ode s dijelom bande. Charlie i Frankie počnu iz Kolumbije nabavljati kokain i slati ga u London. Gradonačelnik s time nije zadovoljan jer je šverc kokaina na njegovom području bio samo u njegovim rukama. Zagrozi se Charlieju no ovaj to ne shvati dovoljno ozbiljno.

Komentari (0)

Foto