Zovem se Earl (2005)

My Name Is Earl (Originalni naziv)

komedija

Nakon manjeg zgoditka na lutriji Earl (J. Lee) odluči ispraviti sve nepravde iz svoje prošlosti

 
Režija: Marc Buckland, Michael Fresco, Eyal Gordin
Scenarij: Gregory Thomas Garcia, John Hoberg, Kat Likkel
Uloge: Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Nadine Velazquez, Eddie Steeples, ...

Filmografija

Serija je četiri puta bila nominirana za Zlatni globus - Jaime Pressly (najbolja sporedna ženska uloga u seriji), Jason Lee (najbolji glumac u seriji) te najbolja tv serija - mjuzikl ili humoristična...

Earl (Jason Lee) je previše puta krivo skrenuo na svom životnom putu. No sudbina dovede do niza događaja koji će ga preporoditi. Earl je dobio manji zgoditak na lutriji te je nakon prosvjetljenja odlučan svoju sreću pretvoriti u iskustvo koje će mu promijeniti život. Odluči ispraviti sve nepravde u prošlosti.
U uvodnoj sezoni Zovem se Earl dobio je nagradu People's Choice, dvije nagrade TCA, nagradu SAG za izvanrednu izvedbu u komičnoj seriji te Emmyja za scenarij izvršnog producenta Garcije i Bucklandovu režiju. Godine 2007. Jaime Pressly je dobila Emmyja u kategoriji najbolje sporedne glumice u humorističnoj seriji.
U pokušaju da promijeni karmu pridružuje mu se nekolicina glupavih prijatelja: nesretni brat Randy (Ethan Suplee) i iznimno seksipilna Catalina (Nadine Velazquez). Potporu mu nudi čak i Darnell (Eddie Steeples), vlasnik bara u kojem Earl ispija pivo. Ali Earlova bivša žene (Jaime Pressly) ne želi maknuti ni prstom ako nema nekakve koristi od toga.



Unatoč naizgled ograničenim intelektualnim sposobnostima, Earl je neobično djelotvoran. Sjajno ocijenjena humoristična serija, pa i sam Earl, imaju vlastiti izričaj i stil. Autor i scenarist je Greg Garcia, a izvršni producenti su Garcia, Marc Buckland i Bobby Bowman.

Komentari (1)

Foto