Lantana (2001)

Lantana (Originalni naziv)

triler drama

Jane postane sumnjičava nakon što vidi svog susjeda kako baca žensku cipelu u lantanu

 
Režija: Ray Lawrence
Scenarij: Andrew Bovell
Uloge: Anthony LaPaglia, Rachael Blake, Kerry Armstrong, Manu Bennett, ...

Filmografija

Film australskog redatelja Raya Lawrencea osvojio je čak 7 nagrada Australskog filmskog instituta za najbolji film, režiju, scenarij, muške i ženske glavne i sporedne uloge, te nagrade Australian Cinematographers Society, Australian Screen Sound Guild, Australian Writers' Guild, British Independent Film, Cognac Festival du Film Policier, London Critics Circle Film, nagradu na filmskom festivalu u Melbourneu kao najpopularniji film.

Pronađeno je mrtvo tijelo u paprati. Policajac vara svoju nesretnu ženu koja potajno odlazi psihijatrici čiji je brak također ispunjen tugom. Psihijatrica je uvjerena kako nju suprug vara s njezinim pacijentom homoseksualcem. Policajčeva ljubavnica Jane je odnedavno rastavljena.
U njezinu susjedstvu živi obitelj s djecom u kojoj je i nezaposleni muškarac. Jedne noći psihijatrica sklizne s ceste, nađe telefonsku govornicu i uzaludno pokušava dobiti supruga. Ugleda automobilska svjetla i daje znak vozću da stane. Jane iste noći ugleda svog susjeda kako parkira kamion i baca žensku cipelu u lantanu.

Komentari (0)

Foto