Oko špijuna (1999)

Eye of the Beholder (Originalni naziv)

triler

Tajni agent za praćenje otkriva kako je ljubavnica njegove mete serijski ubojica

 
Režija: Stephan Elliott
Scenarij: Marc Behm, Stephan Elliott
Uloge: Ewan McGregor, Ashley Judd, Patrick Bergin, K.D. lang, Jason Priestley, ...

Filmografija

"Oko špijuna" fantastičan je psihološki triler koji uspješno nivelira u žanrovskom rasponu od špijunskog trilera do psihološke studije frojdovskih dimenzija. Istražujući najskrivenija područja ljudske psihe, scenarist i redatelj Stephan Elliott odlučio se poigrati s potisnutim emocijama, skrivenim strastima, nekonvencionalnim opsesijama i najdubljim ljudskim strahovima. Uspjeh filma potvrđen je nagradom za najbolju režiju na filmskom festivalu u Bruxellesu, gdje je 2000. godine film premijerno prikazan.

Agent britanske tajne službe, nadimka Oko (Ewan McGregor), dobiva nov zadatak - praćenje sina uglednog političara, koji u posljednje vrijeme troši ogromne sume novca na nepoznatu osobu. Oko saznaje kako je misteriozna osoba žena imena Joanna (Ashley Judd), prema kojoj osjeti neobjašnjivu povezanost. Sve se promijeni kada Joanna brutalno ubije političareva sina, a Oko to vidi. Iako bi u svakom drugom slučaju zločinca predao vlastima, neobična fascinacija opasnom ženom prerasta u strastvenu opsesiju koja će natjerati agenta da godinama prati pomahnitalu Joannu i prikriva njezine zločine kako bi je spasio od policije i očuvao svoju voajersku zaluđenost.

Odličan nastup glavnog glumca Ewana McGregora ("Ratovi zvijezda", "Moulin Rouge") otvorio mu je širom vrata Hollywooda te ga lansirao ravno među zvijezde. U ulozi fatalne žene gledamo Ashley Judd, holivudsku ljepoticu nominiranu za dva Zlatna globusa.


Komentari (0)

Foto