Brđani s Beverly Hillsa (1993)

THE BEVERLY HILLBILLIES (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Zgode priprostih seljaka koji se obogate na nafti i dosele na luksuzni Beverly Hills

 
Režija: Penelope Spheeris
Scenarij: Lawrence Konner, Paul Henning
Uloge: Jim Varney, Diedrich Bader, Erika Eleniak, Dabney Coleman, Cloris Leachman...

Filmografija

Na dan kada su se slučajni milijarderi i priprosti seljaci doselili na luksuzni Beverly Hills, njegovi stanovnici, naučeni na pristojno i mirno susjedstvo, poželjeli su se odseliti i živjeti negdje drugdje...

Hitac kojim je negdje duboko u šumama Arkansasa promašio divlju patku donijet će priprostom farmeru Jedu (Jim Varney) i njegovoj obitelji pun pogodak. Na njihovu zabačenom imanju bit će otkriveno nalazište nafte vrijedno milijardu dolara. S dobivenim novcem obitelj, koju čine Jed, Granny (Cloris Leachman), Elly May (Erika Eleniak) i Jethro (Diedrich Bader), seli se na Beverly Hills, gdje svojim osebujnim načinom i shvaćanjem života stvara bezbroj najnevjerojatnijih situacija. Jed će potražiti ženu, a susjedstvo će poludjeti od neotesanih pridošlica iz divljine. Dvije kulture neizbježno će se sudariti što će rezultirati komičnim zapletima na obje strane.

Scenaristički predložak za urnebesnu televizijsku komediju "Seljačine s Beverly Hillsa", redateljice Penelope Spheeris, nastao je prema motivima silno popularnih američkih TV serija Paula Henningsa, u kojima je glumila i nesretno ubijena Sharon Tate. Bez obzira na to što je u komediji američka publika imala priliku gledati poznati i već viđeni zaplet, film je postigao uspjeh jer su scenaristi uspješno posložili radnju na sasvim nov i intrigantan način koji itekako zabavlja gledatelja. Redateljica se, i to uglavnom uspješno, okušala u svim mogućim komediografskim inačicama i podžanrovima - od slapsticka do parodije. 


Komentari (0)

Foto