Faktor zaleđivanja (1999)

CHILL FACTOR (Originalni naziv)

akcija komedija triler

Dvojica zgubidana igrom slučaja moraju spašavati svijet od smrtonosnog biološkog oružja

 
Režija: Hugh Johnson
Scenarij: Drew Gitlin, Mike Cheda
Uloge: Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Peter Firth, David Paymer, Hudson Leick, ...

Filmografija

Komični triler s elementima akcijskog i avanturističkog žanra, "Faktor zaleđivanja" uspijeva u onome što se samo na prvi pogled čini lakim filmskim zadatkom, a to je držati gledatelja prikovanog za ekran tijekom cijelog trajanja. Formulu spajanja zanimljivih elemenata raznorodnih žanrova redatelj Hugh Johnson ovdje je pretvorio u film iznimno visokog tempa i neprestane akcije, u kojem česti duhoviti ispadi ni u jednom trenutku ne odvraćaju pažnju od osnovne priče filma...

Dva ni po čemu posebna zgubidana nalaze se na prilično nevjerojatnom i krajnje opasnom zadatku, utrci za spašavanje vlastitoga svijeta prije nego li se nestabilan toksički otpad pretvori u smrtonosno oružje koje bi moglo jednostavno izbrisati dobar dio Amerike!
Arlo (Cuba Gooding Jr.), vozač sladoledarskog kombija, nakon niza nemogućih koincidencija nađe se na krivom mjestu u krivo vrijeme te se, uz pomoć Tima Masona (Skeet Ulrich), tajanstvenog mladića sumnjive prošlosti, nađe na zadatku o kojem bi mogla ovisiti sudbina Amerike. Prije nego li bude kasno, njih bi dvojica trebali vlastima isporučiti "Elvisa", smrtonosno biološko oružje koje se ne smije izložiti temperaturama iznad 50 stupnjeva Fahrenheita, čiju je formulu stvorio ugledni, ali neuspjesima mučen znanstvenik Dr. Richard Long (David Paymer). Na putu će im se, međutim, ispriječiti željom za osvetom gonjen poručnik Andrew Brynner, kojega ništa neće zaustaviti u nastojanju da biološko oružje ostvari svoje potencijale, a to je uništenje svega živoga u radijusu od stotinu milja! Bez ikakvog skrovišta, a s američkom vojskom na tragu, mogu li dva neočekivana heroja sadržati pribranost i spasiti svijet?
Vodeći par običnih ljudi na neobičnom zadatku igraju oskarovac Cuba Gooding Jr. i Skeet Ulrich ("Vrisak", "Bolje ne može"), jedan od najboljih mlađih glumaca Hollywooda, koji i u nešto ležernijem izdanju pokazuju kako ih kritičari i publika s pravom vole i cijene.

Komentari (0)

Foto