Podrhtavanje (1990)

TREMORS (Originalni naziv)

komedija horror

Gladna podzemna čudovišta napadaju stanovnike malog gradića

 
Režija: Ron Underwood
Scenarij: S.S. Wilson, Brent Maddock
Uloge: Kevin Bacon, Fred Ward, Finn Carter, Michael Gross, Reba McEntire, ...

Filmografija

Stanovnici gradića Perfection suočavaju se sa novim, nepozvanim, gostima. Neobična zubata bića slična crvima putuju pod zemljom gutajući sve što se kreće iznad njih.

Temperamentni Valentin McKee (K. Bacon) i njegov podjednako neodgovorni prijatelj Earl Bassett (F. Ward) lutalice su i najamni radnici koji se jednog vrućeg ljeta zateknu u blizini nekadašnjeg rudarskog gradića Perfectiona u pustinji Nevade. Perfection je gradić s tek 14 stanovnika, među kojima su studentica Rhonda LeBeck (F. Carter), oružjem dobro opskrbljeni konzervativci Burt (M. Gross) i Heather Gummer (R. McEntire), te vlasnik jedine trgovine Walter Chang (V. Wong). Nakon što Rhonda u okolini zabilježi velike seizmološke promjene i neobična podrhtavanja tla, Valentin i Earl će shvatiti da su pred njima ozbiljne nevolje. A nakon što dvoje mještana zgrabe i pod zemlju odvuče divovski crv ljudožder, svi će se naći u životnoj opasnosti...

Ovu dinamičnu, zabavnu, pomaknutu i crnohumorno fantastičnu horor komediju kao redatelj i suautor priče potpisuje Ron Underwood, pouzdani zanatlija koji je tijekom 90-ih godina režirao nekoliko zgodnih i prilično uspješnih naslova (Gradski kauboji, Srce i duše, Moćni Joe Young te serije Uvod u anatomiju, Bostonsko pravo i Ružna Betty). "Tremor" je bio prvi Underwoodov kino-projekt, a riječ je o uspjeloj niskobudžetnoj posveti horor-klasicima B i C produkcije iz 50-ih godina, koji su gledatelje osvajali spretnom kombinacijom crnog humora, trivijalnog horora i jeftinih specijalnih efekata. Ron Underwood je štovatelj takvih filmova, a njegovo energično režirano djelo nakrcano bizarnim situacijama i slikovitim likovima nose raspoloženi nastupi zvjezdane glumačke postave u kojoj su K. Bacon (Divlja rijeka, X-Men: Prva generacija), F. Ward (Put u svemir, Henry i June) i slavna country-pjevačica i glumica R. McEntire (Što muškarci žele, serija Reba), koja je upravo u ovom filmu ostvarila svoju prvu ulogu.


Komentari (9)

Foto