Otmica Elizabeth Smart (2003)

THE ELIZABET SMART STORY (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Istinita priča o otmici tinejdžerke Elizabeth Smart

 
Režija: Bobby Roth
Scenarij: Nancey Silvers
Uloge: Dylan Baker, Lindsay Frost, Amber Marshall, Hannah Lochner, Tyler Kyte

Filmografija

Ova potresna priča inspirirana je istinitim događajima koji su se dogodili 2002. godine u Salt Lake Cityju. Elizabeth Smart, četrnaestogodišnja djevojčica, oteta je iz vlastitog doma od strane nepoznatih počinitelja. Ovaj okrutni zločin probudit će nečuveno zanimanje medija i javnosti.

4. lipnja 2002. godine u Salt Lake Cityju, obitelj Smart, otac Ed (D. Baker), majka Lois (L. Frost) i njihovo šestero djece, mirno su otišli na počinak. Dvije kćeri, četrnaestogodišnja Elizabeth (A. Marshall) i devetogodišnja Mary Katherine (H. Lochner) spavale su zajedno u sobi. Usred noći u kuću je ušao čovjek s baterijskom lampom i nožem, provjerio koja od djevojčica je Elizabeth, i s nožem pod grlom natjerao je da šutke s njim izađe iz kuće. Prijetio je da će pobiti cijelu obitelj ako pisne. Mary Katherine bila je ukočena od straha, pravila se da spava i šutjela da čovjek s nožem ne bi naudio njezinoj sestri i cijeloj obitelji. Kad je policija došla na mjesto događaja, po poderanoj mreži na vratima i nekim pojedinostima iz iskaza Mary Katherine zaključili su da je otmičar dobro poznavao kuću. Zaista, nekoliko mjeseci ranije kod Smartovih je pomagao neobičan beskućnik koji je sebe predstavio kao Emmanuel (T. Everett), "čovjek od Boga", Božji prorok. Bio je dobar majstor, pa Smartovi nisu previše obraćali pozornost na ono što priča. Ne pamti se masovnija potraga za nestalom osobom od potrage za Elizabeth. No policija, koja je tapkala u mjestu, vrludala je od jednog do drugog slijepog traga. Neke novine čak su objavile da je za Elizabethin nestanak kriv netko od obitelji, otac, brat ili stric...

Ova uzbudljiva, potresna autentična drama snimljena je prema knjizi obitelji Smart. Troje mladih glumaca, A. Marshall kao Elizabeth, te H. Lochner i J. Kraemer bili su nominirani za Young Artist Award.


Komentari (0)

Foto