Vijetnamski ratnik (1998)

A BRIGHT SHINING LIE (Originalni naziv)

drama ratni

Vijetnamski vojnik B.Paxton zbog neslaganja s ratnom politikom biva izbačen iz vojske

 
Režija: Terry George
Scenarij: Terry George, Neil Sheehan
Uloge: Bill Paxton, Amy Madigan, Vivian Wu, Donal Logue, Eric Bogosian

Filmografija

Kao i u životu, i u ratu je razlika između istine i laži tek ono što si čovjek sam dozvoli vjerovati, pokazuje nam Bill Paxton kao 'Vijetnamski ratnik' u odličnoj ratnoj drami redatelja Terryja Georgea.Iako zadovoljava sve uvjete i uživa povjerenje određenih časnika, nešto u prošlosti Johna Paula Vanna (Bill Paxton) priječi ga da ostvari ozbiljniju karijeru od one pukovnika...

Kada ga vojska pošalje u Vijetnam, u tom zadatku Vann vidi priliku za daljnje napredovanje, ali ga otvoreno neslaganje s ratnom politikom baci u nemilost nadređenih te naposljetku biva i izbačen iz vojske.

Vraćajući se u Vijetnam kao civilna osoba, Vann počinje prezirati mnoge oficire, nastavljajući održavati veze s vijetnamskim ženama. Temeljena na slavnoj, Pullitzerovom nagradom nagrađenoj knjizi Neila Sheehana, 'Vijetnamski ratnik' je ratna drama redatelja i ko-scenarista Terryja Georgea o pukovniku Johnu Paulu Vannu, mudrom i sposobnom, ali i buntovnom vojniku koji se usudio sam suprotstaviti korumpiranim vojnim vrhovima Amerike i Južnog Vijetnama.

U ulozi nepotkupljivog Vanna gledamo slavnog Billa Paxtona, koji Vannov temperament i odlučnost utjelovljuje iznimno uvjerljivo, dok ostatak glumačke ekipe čine, među ostalima, Amy Madigan, Vivian Wu i Donal Logue.


Komentari (0)

Foto