Anđel-A (2005)

ANGEL-A (Originalni naziv)

komedija romantika fantastika

Ljepotica pomaže očajnom sitnom prijestupniku vratiti pozamašni mafijaški dug

 
Režija: Luc Besson
Scenarij: Luc Besson
Uloge: Jamel Debbouze, Rie Rasmussen, Gilbert Melki, Serge Riaboukine, Akim Chir...

Filmografija

"Angel-A" neobičan je film na granici nekoliko žanrova - znanstvene fantastike, moderne bajke, akcijskog krimića i romantične komedije. Vizualno vrlo atraktivan i jako dobroga ritma, film je djelo jednoga od majstora ovakve žanrovske kombinacije, Luca Bessona (Nikita, Subway, Peti element). Kroz ovaj raspoznatljivi stil, redatelj uvijek nudi zanimljivu priču prepunu duhovotih dijaloga i zanimljivih likova. U filmu glumi poznati francuski komičar, Jamel Debbouze i Rie Rasmussen, glumica i fotomodel danskog podrijetla.

André (J. Debbouze) je sitni prijestupnik i nekadašnji zatvorenik koji svima živima duguje novac u Parizu, pa čak i šefu podzemlja koji mu kaže da će ga ubiti ako ne vrati pozamašni dug do ponoći. Nakon što mu američka ambasada i francuska policija odbiju pružiti zaštitu, očajni André pokuša skočiti u Seinu.

No, do sebe ugleda podjednako očajnu ljepoticu koja ga, iako skoči zajedno s njim, uspije spasiti i svojim ga šarmom i iznenada vraćenom vjerom u život odvrati od samoubojstva. Ona mu se predstavi kao Angel-A (R. Rasmussen) i uvjeri ga da zajedno mogu riješiti njegov problem. Njih se dvoje počnu družiti i, dok je Andreu mafija za petama, on postaje sve privrženiji djevojci...

 


Komentari (2)

Foto