Winkyn konj (2005)

WINKY'S HORSE (Originalni naziv)

drama obiteljski

Winky se nakon doseljenja u Amsterdam posebno zbližila sa konjem na susjednom imanju

 
Režija: Mischa Kamp
Scenarij: Tamara Bos
Uloge: Ebbie Tam, Aaron Wan, Hanyi Han, Jan Decleir, Betty Schuurman, ...

Filmografija

Režiju filma potpisuje Mischa Kamp (kratkometražni De Sluikrups, TV film Zwijnen), dok je scenaristica Tamara Bos. Kako je u središtu mala došljakinja iz Kine, film plijeni i svojim multikulturnim kontekstom apostrofirajući nizozemsko društvo kao sredinu u kojoj je moguće da svatko poštuje i svoje i tuđe harmonizirajući se oko zajedničkih vrijednosti i standarda. U glavnoj je ulozi debitantica E. Tam (Genji) koja je sjajno odglumila dražesnu Winky.). Film je doživio zapaženi uspjeh u nizozemskim kinima, nagrađen je na festivalima u Chicagu i Münchenu, a dobitnik je i nizozemske nacionalne film

Djevojčica Winky Wong (E. Tam) putuje s majkom (H. Han) iz Šangaja u Amsterdam kako bi se obje pridružile ocu (A. Wan) koji u Nizozemskoj vodi uspješni restoran. Isprva začuđena novom okolinom, Winky se malo-pomalo privikava na drukčiji način života i svoje vršnjake u školi.

Njezini su novi susjedi djevojka Sofie (S. Harmsen) i mladić Samir (M. Elyounoussi), a omiljena zabava vožnja biciklom po gradskim ulicama. Winky će najviše oduševiti poni Saartje koji živi na susjednom imanju. Zbliživši se s umiljatom životinjom, Winky je neutješna kada dozna da je poni uginuo. Od tog trenutka Winky želi samo jedno: novog konja za skori blagdan Sv. Nikole.

 


Komentari (0)

Foto