Klub samoubojica (2007)

El Club de los suicidas (Originalni naziv)

komedija

Trojica neuspjelih samoubojica ostvaruju neočekivano prijateljstvo

 
Režija: Roberto Santiago
Scenarij: Juan Vicente Pozuelo, Curro Royo
Uloge: Cristina Alcázar, Luis Callejo, Rafa Castejón, Juan Manuel Cifuentes

Filmografija

Manuel, Jaime i Javi, tri su izgubljena muškaraca koji spas vide samo u samoubojstvu, no čak ni to ne znaju uspješno izvršiti. Prisiljeni su priključiti se programu koji, čini se, radi više štete nego koristi. Sve će im to pomoći da shvate jednu istinu, samoubojstvo je kao vojska: stekneš prijatelje odane do groba.

Jedne noći u satelitskim gradićima koji okružuju velegrad, tri se muškarca u tridesetima, svaki za sebe, pripremaju samoubojstvo. Svaki od njih ima svoje razloge za taj drastičan korak. Jednom je srce slomljeno nakon što ga je žena ostavila zbog instruktorice aerobika iz hotela u kojem su provodili medeni mjesec. Drugome je propao posao, a treći je toliko debeo da ne može živjeti život o kakvom je sanjao. 

Iako su im motivi različiti, zajedničko im je to da nijedan od njih neće uspjeti u pokušaju da se ubije. Taj će ih neuspjeh spojiti na grupnoj psihoterapiji na koju ih prisili država. Terapija im neće vratiti želju za životom – teško da će se to i dogoditi,  budući da je psihologinja koja vodi grupu tek diplomirala, pa tijekom terapije mora stalno gledati u bilješke, a i više je nalik svojim pacijentima  negoli to misli. No, ako ništa drugo, bar postaju prijatelji, jer su se sva trojica razočarala u život.


Komentari (0)

Foto