Zatvorska posla (2007)

Big Stan (Originalni naziv)

komedija

Slabašni agent za prodaju nekretnina pokušava promijeniti imidž kako bi preživio u zatvoru

 
Režija: Rob Schneider
Scenarij: Josh Lieb
Uloge: Rob Schneider, David Carradine, Jennifer Morrison, Scott Wilson, Richard Kind

Filmografija

Ova urnebesna komedija o sitnom prevarantu kojem prijeti opasni zatvorski način života, redateljski je debi komičara Roba Schneidera. U ostalim se ulogama pojavljuju legendarni David Carradine i zvijezda TV serije "House", Jennifer Morrison.


Stan (Rob Schneider) se obogatio trgujući nekretninama, no nije baš sve išlo legalno. Uhićen zbog prevare, osuđen je na tri godine zatvora, a njegovi milijuni su zamrznuti. Srećom, sposobni odvjetnik uspio mu je iskamčiti još 6 mjeseci slobode pa Stan, koji se boji da ga budući zatvorski cimeri ne siluju, odluči proći tečaj borilačkih vještina. Kada dođe vrijeme za služenje kazne, Stan je uvjeren u svoje borilačko znanje i čak ima hrabrosti suprotstaviti se vođama bandi te uskoro postane respektabilan član zatvorske zajednice. No pokvareni voditelj zatvora želi kaznionicu pretvoriti u luksuzno odmaralište pa koristi Stanovo znanje i obeća mu da će ga ranije pustiti na slobodu ako mu pomogne...

Poznat po svojim luckastim komedijama "Deuce Bigalow", "Životinja", "Pravi komad", "50 prvih poljubaca", ali prije svega po nastupima u kultnoj "Saturday Night Live", u svojoj dugoj filmskoj karijeri Rob Schneider se nije često prihvaćao redateljskog posla. Po prvi puta bilo je to upravo u ovoj komediji, u kojoj je odradio ulogu Velikog Stana u svojim prepoznatljivom i duhovitom stilu.

Komentari (2)

Foto