Policajac s Petlovog brda (1992)

Policajac sa Petlovog brda (Originalni naziv)

drama

Priča o policajcu rastrganom između svakodnevene borbe s kriminalom i odgojem djece

 
Režija: Mihailo Vukobratović
Scenarij: Predrag Perišić
Uloge: Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Svetlana Bojković, Neda Arnerić, ...

Filmografija

Policajac Boško Šimić ima petero djece i četiri braka iza sebe. Zapravo je vrlo svestran jer nije lako biti spretan u policijskim akcijama, odrađivati ulogu oca i majke svojoj djeci, ali i biti nezamjenjiv ljubavnik svojim bivšim i budućim ženama.

Topla obiteljska drama "Policajac s Petlovog brda" temelji se na nesvakidašnjem zapletu koji prati doživljaje jednog policijskog inspektora koji je zbog svoje predanosti i vještine kojom obavlja posao strah i trepet za svakog kriminalca i iza kojeg su, kao što je to čest slučaj kod policajaca, čak četiri braka. Njegovi profesionalni uspjesi su u potpunoj suprotnosti s kaosom na privatnom planu - ženio se čak četiri puta i sada skrbi o petero djece.

Međutim, kako su sve njegove bivše supruge vrlo uspješne poslovne žene čije karijere ne ostavljaju nimalo vremena za običan život, inspektor sa svoje petero djece živi u malome stanu na Petlovom brdu. Naravno, rastrgan između svakodnevne borbe protiv kriminala i mnogo zahtjevnijeg i frustrirajućeg zadatka kao što je odgoj djece, Boško će zapadati u brojne komične situacije. Vremenom, čak i njegov profesionalni život počinje trpjeti jer njegov šef više ne tolerira stalna zakašnjenja i izostanke s posla. Život njegove neobične obitelji pun je nesuglasica i problema, ali obiteljska im ljubav pomaže uvijek pronaći pravi izlaz.

Ova odlična drama redatelja Mihaila Vukobratovića na suptilan način cijelom nizu komičnih situacija, koje itekako uspijevaju nasmijati gledatelja, pridodaje lepršavo propitivanje klasičnog pitanja muških i ženskih uloga u društvu. Predstavljajući slučaj suprotan uobičajenoj situaciji, "Policajac s Petlovog brda" pokazuje kako u komediji itekako ima mjesta za ozbiljne teme.

Vukobratoviću i scenaristu Predragu Perišiću u tome su pripomogle glumačke legende Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Neda Arnerić i drugi. Gledatelje starije i srednje dobi oduševit će to što ova drama nastavlja na tradiciju decentne, uglađene "građanske" komedije, čiji je Samardžić bio zaštitni znak, dok je idealnom za najmlađu publiku čini to što nema nasilja niti prostačkog rječnika te prevladava pozitivan stav prema životu.   


Komentari (0)

Foto