Jedina igra u gradu (1970)

THE ONLY GAME IN TOWN (Originalni naziv)

drama

Priča o dvije nesretne i nesuđene zvijezde koje pronalaze utjehu jedno u drugome

 
Režija: George Stevens
Scenarij: Frank D. Gilroy
Uloge: Elizabeth Taylor, Warren Beatty, Charles Braswell, Hank Henry, Olga Valery

Filmografija

"The Only Game in Town" dopadljiva je i solidna drama, iako se ne može uvrstiti u najbolja ostvarenja slavnoga američkoga redatelja Georgea Stevensa (Div, Shane, Mjesto pod suncem).

Fran (E. Taylor), nekadašnja zabavljačica u noćnim klubovima na rubu srednjih godina, boravi u Las Vegasu tražeći zabavu i čekajući da joj se javi ljubavnik, bogati poduzetnik Lockwood iz San Francisca, no koji ne pokazuje namjeru da se razvede i nju oženi. U jednom klubu Fran slučajno upozna pijanista Gradyja (W. Beatty) koji ovdje radi s lokalnim komičarem. Njih dvoje očijukaju, budući da se žele dobro provesti bez obaveza, no Fran počinje otkrivati njegovu tamnu stranu. On je, naime, strastveni kockar koji se ne može osloboditi svoje ovisnosti, a sanja o tome da bogat napusti Las Vegas i da se proslavi u New Yorku. Iako to nisu željeli, njih se dvoje zaljube i odluče promijeniti svoje planove...

Glavne uloge tumače slavni hollywoodski glumci, Elizabeth Taylor (Cleopatra, Mačka na vrućem limenom krovu) i Warren Beatty (Sjaj u travi, Bonnie i Clyde). Iako je radnja smještena u Las Vegas, većina filma je snimljena u Parizu na nagovor glavne glumice, jer je njezin tadašnji suprug Richard Burton tamo radio. Glazbu za film skladao je Maurice Jarre.


Komentari (0)

Foto