Taegukgi (2004)

TAEGUKGI HWINALRIMYEO (Originalni naziv)

akcija drama ratni

Jin-seoku (Bin Won) ne može prihvatiti brutalnost i nehumanost koju nameće rat

 
Režija: Je-gyu Kang
Scenarij: Je-gyu Kang
Uloge: Dong-Kun Jang, Bin Won, Eun-ju Lee, Hyeong-jin Kong, Yeong-ran Lee, ...

Filmografija

Je-Gyu Kang koji se proslavio špijunskim trilerom "Shiri" prikazuje u "Izgubljenom bratstvu" ne samo velike razmjere tog rata nego i mnogo naturalističnije od Spielbergovog "Spašavanja vojnika Ryana" ili Kubrickovog "Full Metal Jacket" (kojima je ravnopravan po dometima) sav užas tog rata u nizu žestokih, ponajviše akcijskih scena u kojima se na zvjerski način ubijaju ne samo protivnički vojnici nego i civili, tako da su ratni zločini svakodnevna pojava i s jedne i s druge strane, a često slučajnosti, a ne svjesno opredjeljenje odlučuju tko će se gdje naći. Izvrsno snimljen i režiran, Kangov a

Jin-tae Lee (Dong-Kun) nastoji se brinuti za cijelu obitelj, a posebno omogućiti mlađem bratu Jin-seoku (Bin Won) da se upiše na fakultet. U ljeto 1950. međutim izbije rat i Jin-seok je prisilno mobiliziran na ulici.

Jin-tae ga nastoji zamijeniti, a kada mu to ne uspije, odlazi s njim na frontu i postiže dogovor sa zapovjednikom da će ukoliko dobije medalju za hrabrost njegov brat biti vraćen u civile.

U nizu iznimno krvavih borbi Jin-tae pokazuje iznimnu hrabrost, ali i okrutnost, što mu donosi željeno odličje, ali i neprijateljstvo mlađeg brata koji ne prihvaća nehumanost rata.

 


Komentari (0)

Foto