Krletka (1996)

THE BIRDCAGE (Originalni naziv)

komedija

Idila dvojice homoseksualaca se totalno mijenja kad sin jednog od njih objavi da se ženi

 
Režija: Mike Nichols
Scenarij: Francis Veber, Jean Poiret
Uloge: Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane, Dianne Wiest, Dann Futermann, ...

Filmografija

Robin Williams i Nathan Lane glume homoseksualce koji preko noći moraju postati muževni heteroseksualci i prisustvovati jednoj večeri o kojoj ovisi ženidba dvoje zaljubljenih. Hoće li uspjeti ili će sve krenuti nizbrdo, a iz krletke izletjeti prava istina? Scenarij za urnebesnu komediju "Krletka" napisala je Elaine May, nadahnuta glasovitim francuskim filmskim hitom "Kavez ludosti" (1978.).

Armand Goldman (Williams) je homoseksualac koji vodi ekstravagantni noćni klub Krletka u Miamiju. Ondje nastupaju transvestiti, među kojima je glavna zvijezda Albert (Lane). Armand i Albert godinama žive kao bračni par. Njihov se život mijenja kada ih posjeti Val (Futterman), Armandov sin rođen nakon što je prije dvadesetak godina Armand jednu noć proveo s Katherine (Baranski).
Val se treba oženiti djevojkom čiji je otac senator Kevin Keeley (Hackman), poznat kao suosnivač Koalicije za pitanja morala. Val je senatoru i njegovoj supruzi Louise (Wiest) slagao da mu je otac kulturni ataše u grčkom veleposlanstvu jer ga je bilo sram priznati čime se otac bavi i kako živi. Došao je nagovoriti oca da nakratko promijeni način života jer će senator sa suprugom i kćeri doći u Miami kako bi se s njime upoznao. Val bi želio da Armand odglumi da živi u normalnom braku s njegovom majkom Katherine, a ženskasti Albert morat će postati normalan muškarac.

Komentari (7)

Foto