Billy Madison (1995)

BILLY MADISON (Originalni naziv)

komedija romantika

Kako bi naslijedio obiteljsko bogatstvo, Billy se mora vratiti natrag u školu

 
Režija: Tamra Davis
Scenarij: Tim Herlihy, Adam Sandler
Uloge: Adam Sandler, Bridgette Wilson, Darren McGavin, Bradley Whitford, ...

Filmografija

Adam Sandler, zvijezda popularne komedije "Billy Madison", uživao je u fenomenalnom uspjehu u zabavnoj industriji kao glumac, pisac, producent, redatelj i glazbenik. Međunarodno priznanje prvi put je dobio kao član postave televizijske emisije "Saturday Night Live." Nominiran je za nagradu Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca za izvedbu u "Punch-Drunk Love", Paula Thomasa Andersona. Uspješni glumac vlasnik je producentske kuće Happy Madison koju je nazvao po dva svoja filma, "Happy Gilmore" i "Billy Madison".

Billy Madison (Adam Sandler) je nezaposleni neradnik koji nije stekao najosnovnije školsko obrazovanje. Njegove financije i preživljavanje ovise isključivo od pomoći bogatog oca. Dane provodi ispijajući pivo, čitajući erotske časopise i viseći na gradskom bazenu.

Kada njegov otac Brian (Darren McGavin) shvati da je Billy nedovoljno obrazovan da preuzme obiteljski posao, razmišlja da kompaniju prepusti svom ljigavom suradniku Ericu Gordonu (Bradley Whitford). Billy tada odluči vratiti se u školu i steći pravo obrazovanje. Povratak u školske klupe shvaća olako dok ne sazna da mu je otac kupio sve prolazne ocjene još od osnovne škole.

Stoga se mora vratiti u osnovnu školu i položiti sve predmete u što kraćem vremenu. U protivnom neće biti nasljednik obiteljske imovine. U međuvremenu, Billy pokušava osvojiti seksi učiteljicu Veronicu (Bridgette Wilson), koja s pravom smatra da su svi drugi učenici zreliji od njega.

 


Komentari (0)

Foto