Govor plesa (2000)

The Dancer (Originalni naziv)

drama

Ida je djevojka koja živi za ples i sanja o uspješnoj karijeri na Brodwayu

 
Režija: Frédéric Garson
Scenarij: Luc Besson, Jessica Kaplan
Uloge: Mia Frye, Garland Whitt, Rodney Eastman, Josh Lucas, Féodor Atkine, ...

Filmografija

Ida je plesačica koja sanja o velikoj karijeri na Brodwayu.Između nje i tog sna stoji samo jedna stvar , a to je da nema glas .Jednoga dana upoznaje Issaca,mladog naučnika čiji bi joj izum mogao ostvariti dugo priželjkivani san.

Lijepa afro-američka djevojka Idia živi za ples. Ona može plesati na bilo koji zvuk koji najbolji DJ-i New Yorka mogu proizvesti, s nevjerovatnim pokretima, koji pucaju od energije. Ona sanje o plesnoj karijeri na Broadwayu, što je zbog njenog nedostatka glasa teško izvodivo.

Umjesto toga, ona se počinje takmičiti po klubovima u Brooklynu i podučava djecu umjetnosti plesa. zajedno sa svojim, ponekad pomalo previše zaštitnički nastrojenim bratom Jasperom, koji je ujedno i njen menadžer, bori se za preživljavanje.

Jednog dana upoznaje mladog naučnika, Isaaca i njegov izum koji bi mogao promijeniti sve: on na njeno tijelo želi pričvrstiti senzore koji bi njen pokret pretvorili u zvuk. To je za nju nov način komunikacije, iako joj je ples oduvijek predstavljao sredstvo komunikacije.


Komentari (0)

Foto