Kad se sjetiš mene (1990)

WHEN YOU REMEMBER ME (Originalni naziv)

drama biografski

Realnost s čime se sve suočavaju mali pacijenti koji boluju od mišićne distrofije

 
Režija: Harry Winer
Scenarij: Cynthia Whitcomb, Jerry McNeely
Uloge: Fred Savage, Kevin Spacey, Ellen Burstyn, Richard Jenkins, Dwier Brown, ...

Filmografija

Potresna drama koju je snimio filmski i TV redatelj Harry Winer Film je nastao prema novinskom članku Rene Dictora LeBlanca u čijoj je pozadini slučaj dječaka Michaela Patricka Smitha čije se liječenje od mišićne distrofije pretvorilo u teško životno iskustvo. Stoga su neki kritičari usporedili Winerov film s glasovitim "Letom iznad kukavičjeg gnijezda" Miloša Formana, premda je, i produkcijom i oštrinom, riječ o posve različitim djelima.

Godine 1973. dječak Mike Mills (F. Savage) boluje od mišićne distrofije i vezan je uz krevet. Njegova samohrana majka Joanne (L. Garlington) zbog financijskih razloga ne uspijeva više pružiti sinu odgovarajuću zdravstvenu skrb, pa ga odluči smjestiti u posebnu ustanovu.

Nadajući se da je to samo privremeno, Mike ondje otpočetka počne doživljavati neugodnosti, od toga da ne može gledati televiziju i slušati glazbu, do toga da se bolničari iživljavaju i nad njim i nad ostalim teško pokretnim pacijentima.

Stoga se Mike razveseli kada uz pomoć terapeuta Wadea (K. Spacey) stigne u drugu bolnicu Hesperia House koju vodi sestra Cooder (E. Burstyn). Međutim, za Mikea tek tada počne pravi pakao.

 


Komentari (0)

Foto