Crvena rijeka (2003)

RED WATER (Originalni naziv)

akcija triler horror

Nekoliko raznih grupa ljudi tragajući za novom zaradom postanu metom riječnog morskog psa

 
Režija: Charles Robert Carner
Scenarij: J.D. Feigelson, Chris Mack
Uloge: Lou Diamond Phillips, Kristy Swanson, Coolio, Jaimz Woolvet, ...

Filmografija

Da nesreća nikad ne dolazi sama, kao i da se strah javlja tamo gdje ga najmanje očekujemo, pokazuje nam ovaj zanimljivi televizijski triler o ljudima koji su spremni na sve kako bi si osigurali bolju budućnost. Budu li je uopće doživjeli...

Suočen s bankrotom, kapetan ribarskog broda iz Louisiane John Sanders (Lou Diamond Phillips) se uz pomoć vjernog pomoćnika Emeryja Broussarda (Rob Boltin) odlučuje na povratak na njihov prvotni posao, potragu i crpljenje podvodnog ulja. Sandersova bivša supruga Kelli (Kristy Swanson) ponudi im velik novac za pomoć pri traženju ogromnog nalazišta pod rijekom Atchafalaya. Istovremeno, policijski načelnik Dale Landry (Dennis Haskins) istražuje dojave očevidaca o opasnom morskom psu koji sije smrt i strah po istoj rijeci, kao i pojavu opasnih kriminalaca predvođenih nemilosrdnim Iceom (Coolio) koji traži davno skriveni novac. Različiti planovi svih tih skupina cijelo će se vrijeme ispreplitati, do krvave završnice.
"Crvena rijeka" iznimno je uzbudljiv triler redatelja Charlesa Roberta Carnera, koji je u žanrovsku matricu spretno uklopio i tragove drugih filmskih vrsta, kao što su horor o zastrašujućem prirodnom neprijatelju i avanturistički film potrage, ali i obiteljska drama, koja se očituje u odnosu kapetana Sandersa i njegove bivše supruge.
Uz odličnog Loua Diamonda Phillipsa ("La Bamba") u glavnoj ulozi, ekipu upotpunjuje cijeli niz poznatih filmskih i televizijskih lica, ali najdojmljiviji nastup je ostvario glazbenik, slavni reper Coolio.

Komentari (0)

Foto