Smokey i bandit 2 (1980)

SMOKEY AND THE BANDIT II (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Bandit je ponovno angažiran da preveze specijalni teret iz Floride u Texas za tri dana

 
Režija: Hal Needham
Scenarij: Jerry Belson, Brock Yates
Uloge: Burt Reynolds, Sally Field, Jerry Reed, Jackie Gleason, Dom DeLuis, ...

Filmografija

Tri godine nakon silnog uspjeha akcijske komedije Smokey i Bandit koja je 1977. zabilježila drugi najveći kino utržak nakon Ratova zvijezda, režiser Hal Needham i glumačka ekipa ponovo su se okupili i snimili nastavak. Iako su kritičari prigovarali, a zarada nije bila tako spektakularna, i Smokey i Bandit 2 bio je veliki hit prepun humora i s nekoliko sjajnih kaskaderskih scena, a pamti se i po tome što su Burt Reynolds i Sally Field i u filmu, kao i u stvarnosti, raskinuli, a Sally Field je čak i napisala dijalog u kojem Žabica objašnjava Banditu zašto ga napušta.

Big Enos i Little Enos Burdette, nakon što su prisluškivali razgovor guvernera Texasa, ponude Cledusu Snowu zvanom Snjegović dvjesto tisuća dolara da preveze specijalan teret iz Floride u Texas u roku od tri dana.
Snjegović se ponovo poveže s Boom Darvilleom zvanim Bandit, koji se prepustio samosažaljenju i pijančevanju nakon raskida s Carrie zvanom Žabica. Bandit nazove Žabicu i ona ponovo napusti šerifova sina Juniora pred samim oltarom kako bi se pridružila Banditu i Snjegoviću.
Stigavši na Floridu, trojka shvati da je specijalni teret zapravo slonica Charlotte za koju Burdetteovi žele da se pojavi na republikanskoj konvenciji.

Komentari (1)

Foto