Slikati ili voditi ljubav (2005)

PEINDRE OU FAIRE L'AMOUR / TO PAINT OR MAKE LOVE (Originalni naziv)

komedija

Supružnici se nakon osamostaljenja kćerke posvećuju sebi i sele se u savršen dom u prirodi

 
Režija: Jean-Marie Larrieu, Arnaud Larrieu
Scenarij: Jean-Marie Larrieu, Arnaud Larrieu
Uloge: Daniel Auteuil, Sabine Azéma, Amira Casar, Sérgi Lopez, Philippe Katerine...

Filmografija

"Slikati ili voditi ljubav" film je braće Jean-Marie i Arnauda Larrieua, zanimljivih iako ne jako poznatih redatelja u nas koji su još od kraja 80-ih prisutni na francuskoj filmskoj sceni (uz brojne kratkometražne, ostvarili su nekoliko dugometražnih filmova poput La Brèche de Roland i Les fenêtres sont ouvertes). Radnja filma, smještena u idilični alpski krajolik, usredotočena je na prikaz bračnog para srednjih godina koji pronalazi nove životne inspiracije. Film u cijelosti nose besprijekorni glavni glumci - Daniel Auteuil i Sabine Azéma.

Već odavno u braku, William (D. Auteuil) i Madeleine (S. Azéma), po zanimanjima meteorolog i domaćica, žive u gradiću u podnožju brda. Nakon osamostaljenja nijhove kćeri jedinice, oni se mogu posvetiti sami sebi.

Jednoga dana, Madeleine, slikajući u okolici, upozna Adama (S. Lopez), pristojnog, no slijepog čovjeka koji je načelnik mjesta i koji živi u blizini sa svojom znatno mlađom suprugom Evom (A. Casar).On joj omogući da pogleda kuću koja joj se učinila prikladnom da je kupi. Ispričavši Williamu o kući, on je odluči učiniti njihovim novim domom. Po preseljenju njihovoj sreći neće biti kraja, a malo-pomalo će se njihovo prijateljstvo s Adamom i Evom produbiti.

 


Komentari (0)

Foto