Preživjeti igru (1994)

SURVIVING THE GAME (Originalni naziv)

akcija kriminalistički avantura

Snalažljivi beskućnik postane lovinom u bezumnom i krvavom sportu dokonih bogataša

 
Režija: Ernest R. Dickerson
Scenarij: Eric Bernt
Uloge: Ice-T, Rutger Hauer, Gary Busey, Charles Dutton, F. Murray Abraham

Filmografija

Jednostavan i bazičan koncept filma potjere, redatelj Ernest R. Dickerson i scenarist Eric Bernt u sjajnom su "Preživjeti igru", pravim malim hitom fanova žanra iz sredine devedesetih, obogatili originalnim zapletom i okrenuli na glavu mijenjanjem uloga lovaca i lovine.

U igri u kojoj je pobjednik onaj koji uspije preživjeti, pravila su iznimno jednostavna: Ubij ili budi ubijen! Ice-T se u ovom uzbudljivom akcijskom trileru odlučio za prvo.Nakon što mu istog dana umru dva najbolja prijatelja, pas i starac s kojim je dijelio hranu i sklonište, beskućnik Jack Mason (Ice-T) odluči si oduzeti život, ali ga u posljednji tren pronađe Cole (Charles Dutton), aktivist humanitarne organizacije i odgovori ga od tog čina. Uz to mu ponudi i odlično plaćen posao za vrijeme lova u Rocky Mountainsu. Mason prihvaća posao te se u divljini susreće s četiri poslovna čovjeka, koji se spremaju loviti nešto posebno. On još uvijek ne shvaća kako bi ta lovina trebao biti upravo on, u bezumnom i krvavom sportu dokonih bogataša. Međutim, bogataši ne računaju na Masonovu snalažljivost.

Slavni reper Ice-T i ovim se filmom dokazao kao uvjerljiv glumac, a u ekipi beskompromisnih lovaca željnih originalne zabave našle su se broje legende akcijskog žanra, kao što su Gary Busey, Rutger Hauer ili William McNamara, svi redom garancija prvoklasne televizijske zabave.


Komentari (0)

Foto