Prebrojavanje (2008)

Recount (Originalni naziv)

drama

Pogled na najkontroverznije predsjedničke izbore u povijesti Sjedinjenih Američkih Država

 
Režija: Jay Roach
Scenarij: Danny Strong
Uloge: Kevin Spacey, Bob Balaban, Ed Begley Jr., Laura Dern, John Hurt

Filmografija

Kevin Spacey i Bob Balaban tumače glavne uloge u djelu redatelja filma Austin Powers, Jaya Roacha, dokumentarnoj drami koja rasvjetljuje okolnosti najkontroverznijih predsjedničkih izbora u povijesti Sjedinjenih Američkih Država. Laura Dern, John Hurt, Dennis Leary i Ed Begley, Jr. zaokružuju glumčku ekipu u filmu koji kombinira stvarne snimke vijesti i dijaloge u fikcijske reakcije koje su i vrlo zabavne i vrlo dramatične.

Najviša funkcija u državi svima je zanimljiva i dostupna, a sudbina slobodnog svijeta ovisi o političkoj ravnoteži. Kad početni rezultati izbora s floridskih glasačkih mjesta pokažu da je rezultat neriješen, odlučeno je da se glasovi ponovno prebroje. Međutim, upravo je ta odluka u najmanju ruku kontroverzna i navest će mnoge skeptične birače da pomisle kako je sve namješteno.
Na kraju će cijeli slučaj završiti pred Vrhovnim sudom i kako se suđenje bliži, karizmatični teksaski republikanac James Baker (Wilkinson) namjerava povećati potporu javnosti da se glasovi ponovno prebroje. No demokrati to ne namjeravaju mirno gledati - bivši šef osoblja Ala Gorea, Ron Klain (Spacey) umije se itekako suočiti sa starom gardom. Sad kad su ta dva velika protivnika oči u oči te kad je u njihovim rukama sudbina institucije predsjednika, postupno počinju jedan drugoga nevoljko cijeniti.

Komentari (0)

Foto