Ljubav Jessice Stein (2001)

Kissing Jessica Stein (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Preispitujući svoju heteroseksualnost novinarka se upusti u lezbijsku vezu

 
Režija: Charles Herman-Wurmfeld
Scenarij: Heather Juergensen, Jennifer Westfeldt
Uloge: Jennifer Westfeldt, Tovah Feldshuh, Esther Wurmfeld, Hillel Friedman, ...

Filmografija

Romantičnu komediju "Ljubav Jessice Stein“ mnogi svrstavaju među najuspješnija ostvarenja posljednjih desetak godina u tom žanru. Ovaj film će vas nasmijati do suza, možda ćete uz njega malo i zaplakati, no općenito će sjajno vas zabaviti. Scenarij je odličan, likovi razrađeni do najmanjih detalja, što se najbolje vidi u kemiji između glavnih glumica Jennifer Westfeldt i Heather Juergensen. Ukoliko ste voljeli "Annie Hall“ Woodyja Allena, ovo je film koji ne smijete propustiti!

Jessica Stein (Jennifer Westfeldt) je uspješna u svom poslu, ali ne može se pohvaliti uspjehom na emotivnom planu: iza sebe ima seriju bezuspješnih prvih sastanaka, a dobronamjerni savjeti koje dobija od najbolje prijateljice Joan (Jackie Hoffman) i bivšeg dečka Josha (Scott Cohen) uopće joj nisu od koristi. Jednog dana Jessica sa svojim prijateljima gleda osobne oglase u novinama i vidi da je u jednom od oglasa citiran njen omiljeni pisac. Nastavljajući čitanje Jessicaa shvati kako ima dosta zajedničkog sa osobom koja je ostavila oglas, možda i previše zajedničkog s obzirom na to da se radi o Helen (Heather Juergensen), vlasnici galerije.
Jessica pomisli da bi se u najmanju ruku bilo ljepo družuiti sa osobom koja djeli njene interese i odlučuje je nazvati. Njih dvije brzo postaju bliske prijateljice i njihov odnos počinje se razvijati u nešto više od prijateljstva iako ni jedna ni druga do tada nisu bile u vezi sa drugom ženom. Dok se njihov odnos razvija, Jessica ima sve više dilema: kako da svojoj majci kaže ovu vijest, da li bi trebala povesti Helen na svadbu svog brata...

Komentari (2)

Foto