Lanac sudbine (2006)

Six Degrees (Originalni naziv)

drama

Tvorac serija J.J. Abrams donosi nam novu hit seriju koja oživljuje teoriju o lancu ljudskih sudbina

 
Režija: Eric Laneuville
Scenarij: Stu Zicherman, Raven Metzner, Peter Elkoff
Uloge: Jay Hernandez, Bridget Moynahan, Erika Christensen, Dorian Missick, ...

Filmografija

Koga će vam sve život dotaknuti? Čiji će sve životi dotaknuti vaš? Kaže se da između bilo koje dvije osobe na planetu postoji veza od šestero ljudi. Ako je tako, stranci možda i postoje, ali svakako ne zadugo...

U ovoj novoj napetoj i uzbudljivoj seriji producenata dobro poznatih hit serija poput "Lost“ i “Alias“ šest vrlo različitih Njujorčana žive svoje živote ne sluteći koliko zapravo utječu jedni na druge.

Tako je sve dok ih ne približi tajanstveni splet slučajnih okolnosti i promijeni tijek njihovih života zauvijek.

Postoji li uopće slučajnost? Spaja li nas sudbina? Vodi li nas u životu i veže li nas neka sila veća od nas samih?

Prvu kariku u ovom lancu čini Laura (Hope Davis), udovica i samohrana majke jedne djevojčice. Nakon emotivnog oporavka spremna je početi iznova. Uz pomoć prijatelja i nove dadilje njezine kćeri, Laura se odlučuje na novu karijeru i novi pogled na život.

Sljedeća u nizu je Whitney (Bridget Moynahan), odlučna i atraktivna PR menadžerica čiji je život naoko idealan. Ona zadovoljstvo pronalazi u svojoj karijeri, a glavna joj je ambicija postati partnerica u firmi u kojoj radi. Usprkos svemu, Whitney ima jednu slabost, svog privlačnog, no ne tako vjernog dečka. Čak i nakon zaruka Whitney sumnja da ju on vara.

Niz nastavlja Steven Caseman (Campbell Scott), nekoć briljantni i priznati fotograf čiji su obitelj i karijera razoreni njegovim egom, zlouporabom droga i neurednim životom. Susrećemo ga na novom emotivnom i poslovnom početku. Pokušavajući vratiti stari umjetnički status i popraviti odnos sa sinom, Steven će se boriti s nekim novim, ali i s dobro mu znanim starim demonima.

Damian (Dorian Missick) je još jedan član zanimljive šestorke koji pokušava pobjeći svojoj kriminalnoj prošlosti radeći pošten posao. Progonjen kockarskim dugovima i bratovim povjerenicima, Damian je u konstantnom iskušenju vratiti se životu punom kriminala, ali i lake zarade.

Mae (Erika Christensen) je slobodoumna, i neovisna mlada žena koja se proganjana vlastitom prošlošću pokušava snaći u sredini užurbanog velikog grada. Pokušavajući izbjeći nevolje Mae konstantno mijenja vlastiti identitet. Njen će se život neočekivano promijeniti kada upozna mladog policajca Carlosa, koji je prilikom njihovog prvog susreta spašava iz nevolje.

Posljednju šestu kariku čini Carlos (Jay Hernandez), beznadno romantična duša i vječiti optimist koji zadovoljstvo pronalazi u pomaganju građanima u nevolji. Nakon što je pomogao mladoj ženi Mae da se oslobodi prekršajne tužbe, Carlos počne vjerovati kako je njihov susret zapravo znak sudbine i upusti se u romantičnu pustolovinu pokušavajući je pronaći. Dobronamjerni policajac ni ne sluti u što se upustio.

Ova nas intrigantna priča o isprepletenim sudbinama podsjeća da ljubav, uspjeh, mir ili oprost možda i čekaju iza ugla, ali isto tako mogu biti nepovratnio izgubljeni u trenu. To je priča koja ističe koliko je svijet uistinu malen i kako pet potpuno nepoznatih ljudi možda upravo sada oblikuje vašu sudbinu.

 J.J. Abrams, jedan od izvršnih producenata, odglumio je malu ulogu u filmskoj adaptaciji drame Johna Guarea "Six Degrees of Separation“ iz 1993. Guareova drama i scenarij u modernu su kulturu uveli ideju da između bilo koje dvije osobe na svijetu postoji veza od šest drugih osoba. Ta se ideja pojavljuje još i kao "Milgramov fenomen malog svijeta“, nazvanoj po socijalnom psihologu Stanleyu Milgramu, koji je provodio eksperimente o putovima poznanstava.


Komentari (0)

Foto