Opasna zona (1997)

DANGEROUS GROUND (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Vusi se vraća u rodno selo Južne Afrike koje je postalo opasna zona kako bi pokopao oca

 
Režija: Darrell Roodt
Scenarij: Greg Latter, Darrell Roodt
Uloge: Ice Cube, Elizabeth Hurley, Thokozani Nkosi, Ron Smerczak, Wilson Dunster...

Filmografija

Kroz napetu i nepredvidljivu priču o potrazi čovjeka za svojim nestalim bratom, redatelj i ko-scenarist Darrell Roodt prije svega nam pripovijeda o svim problemima i nepravdama crnačkog života u Južnoafričkoj Republici, čak i poslije ukidanja aparthejda. Obogativši temeljne dramske elemente kvalitetnim akcijskim i kriminalističkim prizorima, Roodt je od "Opasne zone" napravio iznimno dojmljiv i lako gledljiv film, čiju je atmosferu vrelog okoliša moguće skoro i fizički osjetiti. Ice Cube je odličan kao povratnik Vusi Madlazi, a glavnu žensku ulogu odradila je Elizabeth Hurley.

Vusi Madlazi (Ice Cube) vraća se u svoje rodno selo u južnoj Africi koje je morao napustiti još kao dječak, iz straha da bi svoj anti-aparthejd aktivizam mogao platiti životom. Mrtvog oca Vusi planira dostojno pokopati, zajedno sa svojim bratom Ernestom (Sechaba Morojele), koji ga obavijesti kako nikako ne može pronaći trećeg brata, Stephena.

Vusi kreće u potragu i dolazi u Johannesburg, gdje nalazi samo bivšu djevojku Karin (Elizabeth Hurley), koja je postala striptizeta. Ubrzo mu postaje jasno kako ukinuće aparthejda nisu popratile isključivo pozitivne stvari, nego i novi problemi crnog čovjeka.

 


Komentari (0)

Foto