petak, 05.07.2024 01:55

Carstvo vukova (2005)

Empire of the Wolves/ L' empire des loups (Originalni naziv)

akcija triler

Istražujući brutalna ubojstva dvojica detektiva otkrivaju urotu opasne turske organizacije

 
Režija: Chris Nahon
Scenarij: Jean-Christophe Grangé
Uloge: Jean Reno, Arly Jover, Jocelyn Quivrin, Laura Morante, Philippe Bas

Filmografija

"Carstvo vukova" potresan je i izrazito težak francuski film, inače adaptacija romana Jeana-Christophea Grangéa (koji je, među ostalim, potpisao scenarij uspješnog filma Vidocq). Vrlo precizne režije i nekih izuzetnih akcijskih scena, film na uvjerljiv način prikazuje neugodni milje mafije, ali i čvrsto upućujući na neugodna emocionalna stanja glavnih (vrlo osamljenih i napaćenih) junaka, osobito mlade žene, pijuna u igri šefova podzemlja.

Kada mladi detektiv Paul Nerteaux (J. Quivrin) otkrije treći ubijeni i izmasakrirani leš, ponovno osobu iz miljea ilegalnih turskih imigranata, odluči pitati pomoć umirovljenog detektiva Jeana-Louisa Schiffera (J. Reno), vrlo upoznatog s takvim slučajevima. Shvaćajući da se radi o opasnom serijskom ubojici, njih dvoje prodru u srž turske mafije pokušavajući pronaći ključ za istragu. Istodobno, Anna Heymes (A. Jover), supruga visokog policijskog časnika, podvrgnuta je tretmanu mozga i ima teške glavobolje, gubitke pamćenja i vizije. U jednom će se trenutku ova dva slučaja poklopiti, a put će ih nanijeti na tursku organizaciju "Vukovi" koja možda stoji iza svega toga...

Kvaliteti filma jako doprinosi i izuzetna fotografija poznatoga francuskoga snimatelja Michela Abramowicza. Film je režirao Chris Nahon, poznati francuski redatelj reklamnih spotova, a u jednoj od glavnih uloga pojavljuje se glumačka zvijezda Jean Reno.


Komentari (0)

Foto