Harriet: Mali, veliki špijun (1996)

Harriet the Spy (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Djevojčica opsjednuta špijuniranjem postane metom svojih prijatelja

 
Režija: Bronwen Hughes
Scenarij: Greg Taylor, Louise Fitzhugh
Uloge: Michelle Trachtenberg, Rosie O Donnell, Rosie O Donell, Vanessa Lee Chester...

Filmografija

Britki humor i kreativni dijalozi čine ovu obiteljsku komediju, koja nastaje na temelju istoimenog bestselera iz 1964. godine, odličnom zabavom koja će nas od srca nasmijati, ali na trenutke i dirnuti. I dok će Harriet naše najmlađe podučiti nekoliko važnih životnih lekcija, one malo starije podsjetit će na njihovu bezvremensku vrijednost.

Harriet M. Welsch (Michelle Trachtenberg) djevojčica je opsjednuta špijuniranjem. Svakoga dana, prerušena putuje svojim putem promatrajući i bilježeći svaki i najmanji detalj. Harriet želi postati spisateljica kada odraste. Golly (Rosie O Donell), njena dadilja i mentorica savjetuje joj da zabilježi sve što ju zainteresira. Savjetujući ju Golly nije znala da malu Harriet interesira - sve! Njena je knjižica ispunjena katkad izmišljenim pričama o susjedima, kolegama iz razreda, pa čak i najboljim prijateljima Sportu (Gregora Smith) i Jannie (Vanessa Lee Chester). Kada Sport i Jannie pronađu i pročitaju bilješke na glas, Harrietin život naglo se mijenja. Kako bi se osvetili za izmišljotine koje je o njima napisala, Harrietini kolege iz razreda osnuju klub za hvatanje špijuna. Priključuju se i Harrietini najbolji prijatelji Sport i Janie.

Michelle Trachtenberg, koja se pojavljuje u naslovnoj ulozi male špijunke u žutoj kabanici, nagrađena je 1997. godine američkom nagradom za mlade glumce. U ulozi bake pojavljuje se slavna komičarka Rosie O'Donnell, čiji pametni humor oduševljava i danas ponajviše u njenom vlastitom talk showu.


Komentari (0)

Foto