Faca poput Mikea (2002)

LIKE MIKE (Originalni naziv)

komedija obiteljski sport

Tinejdžer siroče postaje košarkaškom zvijezdom nakon što pronađe svemoguće tenisice

 
Režija: John Schultz
Scenarij: Michael Elliot, Jordan Moffet
Uloge: Lil Bow Wow, Morris Chestnut, Jonathan Lipnicki, Brenda Song, ...

Filmografija

Ovu suvremenu bajku režirao je John Schultz ekraniziravši priču koscenarista Michaela Elliota.Uz duhoviti zaplet vodeća je odlika filma sjajan nastup svestranoga glavnog glumca. To je S. G. Lamar Moss, poznatiji kao Lil Bow Wow.Film je nominiran za Young Artist Award u dvije kategorije (najbolja obiteljska komedija i najbolji glavni glumac - Lil Bow Wow), u američkim je kinima postigao solidan uspjeh, a četiri godine kasnije snimljen je nastavak, ali s novim glavnim glumcem. U realizaciji filma sudjelovali su i stručnjaci iz NBA-a.

Tinejdžer Calvin Cambridge (L. Bow Wow) od smrti roditelja živi u sirotištu u Los Angelesu, koje vodi gospodin Bittleman (C. Glover). Calvinovi su najbolji prijatelji Murph (J. Lipnicki) i Reg (B. Song), dok njega i njegovo društvo po cijele dane gnjavi nasilni vršnjak Ox (J. Plemons).

Zaljubljen u košarku, dječak svaki slobodni trenutak provodi na igralištu te se silno iznenadi kada mu časna sestra Theresa (A. Meara) pokloni tenisice na kojima su inicijali MJ što Calvin poveže s imenom i prezimenom svoga omiljenog košarkaša Michaela Jordana.

Presretan zbog neobičnog dara, Calvin počne vjerovati da tenisice imaju čudesnu moć što se ubrzo pokaže točnim kada dječak svojom vještinom oduševi gledatelje na košarkaškoj utakmici kluba LA Knights.

Tinejdžerska sportska komedija "Faca poput Mikea" zabavit će svakoga kome je srce barem jednom zatitralo gledajući filmove o dječacima koji dobivaju prilike za ostvarivanje svojih snova, ali je prije svega namijenjena obožavateljima košarke. U bajkovitu priču o svemogućim tenisicama redatelj John Schultz uklopio je i elemente priče o odrastanju u teškim uvjetima. Uz Bow Wowa u filmu gledamo i kultnog Crispina Glovera, a cameo nastupe ostvario je cijelo niz velikih NBA zvijezda, među kojima i Allen Iverson, Tracy McGrady, Steve Nash, Dirk Nowitzki, David Robinson i drugi.

 


Komentari (1)

Foto