Oceanovih 13 (2007)

Ocean's Thirteen (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Danny Ocean ponovo okuplja svoju bandu iskusnih prevaranta

 
Režija: Steven Soderbergh
Scenarij: Brian Koppelman, David Levien
Uloge: Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Elliott Gould, Al Pacino, ...

Filmografija

Danny Ocean i njegova ekipa imaju jedan jedini razlog da provedu u djelo svoj najambiciozniji plan dosad, najriskantniju pljačku kasina – a taj razlog je osveta. Film ponovno okuplja zvijezde Georgea Clooneyja, Brada Pitta, Matta Damona, Andyja Garciju, Dona Cheadlea, Bernieja Maca, Casey Affleck, Scotta Caana, Eddieja Jemisona i Shaobo Qin. Al Pacino pridružuje se ekipi u ulozi Willyja Banka, a Ellen Barking glumi njegovu desnu ruku, Abigail Sponder.

Bezobzirni vlasnik kasina, Willy Bank (Pacino) nikad nije ni sanjao što će pokrenuti kad je prevario prijatelja i mentora Dannyja Oceana, Reubena Tishkoffa (Gould), zbog čega je Reuben doslovno završio u bolničkom krevetu u teškom stanju. Bank se prevario... I to poprilično. Možda je uspio srediti izvornu postavu Oceanovih jedanaest, no ostale je pustio, te im je, što je najgore, dao zajednički cilj: poraziti Banka na samu večer otvara njegovog novog kasina.
Njihova je strategija dvojaka. Prvo će ga uništiti financijski, mijenjajući pravila igre na stolovima tako da kuća uvijek pobjeđuje. No tu je riječ samo o novcu. Najveći udarac zadat će osobnu Bankovu ponosu i sreći: njegovoj reputaciji da je jedini hotelijer koji je stekao Royal Review Board's Five Diamond Award za svaki od svojih hotela. Plan je složen, opasan i gotovo neizvediv... No kad se riječ o jednome od njih, samo je nebo granica.

Komentari (4)

Foto