Nada u život (2002)

LIVING IN HOPE (Originalni naziv)

komedija

Priča o studentskom životu grupe britanskih brucoša i prijatelja na fakultetu

 
Režija: John Miller
Scenarij: Guy de Beaujeu
Uloge: Tom Harper, Paul Foster, Liam McMahon, Benneth Thorpe, Robin Edwards, ...

Filmografija

Britanska komedija govori o životu grupe brucoša i prijatelja na fakultetu. Osim što će se ludo zabaviti, otkrit će neke nove životne izazove, ali se i prilagoditi novoj okolini...

Posh (Tom Harper) je brucoš na fakultetu Cabot u Engleskoj. Ubrzo nalazi suputnike i prijatelje u Liamu (Liam McMahon), Harryju (Robin Edwards), Animalu (Benneth Thorpe) i Footsiju (Paul Foster). Liam je Irac koji je zaljubljen u djevojku iz rodnog grada i želi se vratiti kući. Footsie je tihi sjevernjak koji misli da na fakultetu mora samo učiti. Harry je iz predgrađa Londona, ali bi želio da nije, a Animal je sportski fanatik koji se trudi dokazati svojem zahtjevnom ocu. Posh je student koji prije svega voli život, ali čini se da ne može zavoljeti niti jednu djevojku. Ne zna što će sa sobom pa mu je jedini cilj zavesti što više djevojaka s fakulteta i zgubidaniti s čudacima i neradnicima. Radnja nas vodi kroz prvi semestar na fakultetu u Bristolu i opisuje upoznavanje, obiteljske pozadine i zaljubljivanja najboljih prijatelja.

"Nada u život" je odlična emotivna priča o studentskom životu, prijateljstvu i lojalnosti u trenutku kada se junaci filma po prvi put nađu izvan svog obiteljskog okruženja. Prijatelji su prisiljeni iz temelja promijeniti svoje životne nazore, prilagoditi se novoj okolini i iskoristiti mnoštvo privlačnih prilika za zabavu koja im se neprestano pruža. Britanski film o tinejdžerima i studentima, za razliku od mnoštva američkih na tu temu, je na žalost nekonzistentan i relativno nepoznat žanr u filmskoj industriji. Film otkriva mnoge engleske mlade talentirane glumce od kojih su se neki već prilično etablirali i proslavili u Europi.


Komentari (0)

Foto