Pakleno prokletstvo (1997)

The Curse Of Inferno (Originalni naziv)

komedija

Dvojica glupavih pljačkaša nenadano se upletu u prljave poslove korumpiranog milijunaša

 
Režija: John Warren
Scenarij: John Warren
Uloge: Pauly Shore, Janine Turner, Ned Beatty, Max Perlich, Stephen Tobolowsky, ...

Filmografija

"Pakleno prokletstvo" je jedan od filmova koji gledatelja u početku zbunjuje oko određivanja žanra. U početku se čini kao ozbiljan film, ali što radnja više odmiče, shvatit ćemo da na površinu izlaze vješto režirana komedija i satira. U tome ponajviše pomažu Paul Shore i Janine Turner, koja je dobila tri Zlatna globusa i nominaciju za nagradu Emmy za ulogu Maggie O'Connell u seriji "Život na sjeveru". Po toj ulozi naši je gledatelji ponajviše pamte, a glumila je i u brojnim TV filmovima i kazališnim predstavama.

Plan koji su imali krenuo je nizbrdo. Dvojica glupavih pljačkaša iz gradića Inferna morala su ostaviti ukradeni novac u toaletu banke koju su opljačkali. U priču se uključuje lijepa policajka koja istražuje slučaj i osvaja srce jednoga od njih.

Poprilično smotani pljačkaši početnici Chuck (Pauly Shore) i Harold (Max Perlich) odlučili su opljačkati banku u gradiću u kojem žive kako bi ispunili svoj san i osnovali vlastitu avio-kompaniju. Pljačka krene naopako u trenutku kada se u akciju uključuje druga banda. U totalno nenadanoj situaciji Chuck je prisiljen ukradena tri milijuna dolara sakriti u muški toalet banke. Kada nespretni dvojac krene po skriveni novac, ne zna da se upleo u prljave poslove i da je ukradeni novac opran za korumpiranog milijunaša Molesa (Ned Beatty). Layla (Janine Turner) ulazi u priču kao policajka koja istražuje slučaj, a u nju se zaljubljuje Chuck. Hoće li ljubav pobijediti, a protagonisti komedije razotkriti paklene poslove lokalnih šerifa i mafijaša?

 


Komentari (0)

Foto