Grad blizanaca (1997)

Twin Town (Originalni naziv)

drama crna komedija

Slijed nesretnih okolnosti sitnu psinu pretvori u osvetnički pohod

 
Režija: Kevin Allen
Scenarij: Kevin Allen, Paul Durden
Uloge: Llyr Ifans, Rhys Ifans, Dorien Thomas, Dougray Scott

Filmografija

Rhys i Llŷr Ifans nalaze se u glavnim ulogama u ovom velškom filmu o braći Lewis, vječnim pobunjenicima koji nastoje razbuditi živote stanovnika njihovog malog grada. Meta njihovog zadnjeg niza psina sitni je kriminalac, Bryn Cartwright, koji odbija platiti odštetu njihovom ocu koji se ozlijedio radeći na crno.

"Twin Town" se bavi životom, točnije naličjem Swansea, velškog grada kojeg je njegov najpoznatiji stanovnik, ugledni pjesnik Dylan Thomas, nazvao "grobljem ambicija". Mir tamošnjih građana povremeno razbijaju braća Julian (Evans) i Jeremy (Ifans), dvojica sociopata kojima se život svodi na bjesomučno utrkivanje ukradenim automobilima. Njihov otac Fatty (Ceredig) mnogo ozbiljnije shvaća život, pa svoju obitelj, koja živi u prikolici, nastoji prehraniti radeći "na crno" zidarske poslove.

Na jednom od takvih zadataka pada sa skele i lomi nogu, pa braća nastoje od njegovog gazde, lokalnog moćnika Bryna (William Thomas) dobiti odštetu. Kada arogantni Bryn to odbije, braća započinju psinama zagorčavati njegov život, ali Bryn u svojim šapama ima korumpirane policajce Greya (Dorien Thomas) i Terryja (Scott), koji će u početku minorni sukob dovesti do tragičnih posljedica.


Komentari (0)

Foto